Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Närmare 700 000 tittare följde SM-tävlingarna via Aftonbladet TV

10 MAJ 2021 16:00
Säsongen 2020/21 avrundades med ett avslutande SM i Östersund. Tävlingarna, som begränsades till seniorer på grund av restriktioner, sändes live i samarbete med Aftonbladet TV – en lösning som gav utslag på närmare 700 000 tittare under helgen.
  • Skapad: 10 MAJ 2021 16:00

När det avslutande SM arrangerades av Tullus SG och Biathlon Östersund i slutet av mars sändes tävlingarna från de tre dagarna i samarbete med Aftonbladet TV. Tävlingarna som kördes under helgen var sprint och masstart för damer och herrar samt en avslutande singelmixstafett under söndagen.

Tillsammans med Livearena genomfördes produktionen helt och hållet på plats från Östersund, där också Jonas Andersson och Andreas Kårström kommenterade tävlingarna live på plats. För första gången fanns dessutom skyttegrafik och tidtagningsgrafik med i den egenproducerade sändningen.

– Detta är den största produktionen vi någonsin gjort själva med tio kameror på stadion och ute i spåret. Vi skulle säga att det är snudd på omöjligt att vi kan göra en sån här produktion ”in house” med enbart hjälp från vår partner Livearena, säger Nicklas Olausson, mediekoordinator på svenska Skidskytteförbundet, som var ansvarig från produktionen under SM.

Utöver sändningarna som producerades och sändes på Aftonbladet TV skickades highlights ut till bland annat SVT och Expressen, som båda använde delar av klippen i sina reportage om helgen. Sammanlagt visar siffrorna från sändningarna på att närmare 700 000 tog del av SM-tävlingarna via Aftonbladet TV och de highlight-klipp som sändes ut i andra kanaler. 

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info