Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: Per Danielsson

Nyheter inom förbundets nationella verksamhet

11 MAJ 2022 18:28
Skidskyttesporten breddas allt mer och nu satsar Skidskytteförbundet på att ytterligare stärka den nationella verksamheten.
  • Skapad: 11 MAJ 2022 18:28

Breddsatsningen för den nationella verksamheten skall utveckla sporten från ungdom upp till elit. Med hjälp av fyra Konsulenter fördelade över hela landet, en ny Nationell Chef och en ny Utbildningsansvarig säkras den fortsatta utvecklingen. Dessa satsningar är långsiktiga och förväntas ge tydliga effekter ute i landet.   

- Ulrika Öberg blir Nationell Chef och kommer att ansvara för hela den nationella verksamheten, vilket innebär att vi får en tydligare linje från konsulenter, regioner, anläggningar och tävlingsverksamhet, säger Generalsekreterare Rikard Grip. Vi har en positiv tillväxt ute i landet och förstärker nu organisationen med ytterligare två heltidstjänster. Jonas Johansson blir Utbildningsansvarig och Emelie Walheim blir ny Konsulent för Mellansverige.  

För att samla all den skidskytteverksamhet som genomförs i Sverige under ett tak så tillsätts tjänsten Nationell Chef där Ulrika Öberg i rollen ges ett övergripande ansvar.   

- Den här omorganisationen är avgörande för att vi ska kunna möta upp det stora intresse som finns att bedriva skidskytte runt om i Sverige. Vi kvalitetssäkrar den verksamhet som vi erbjuder till föreningar och regioner i form av rekrytering, utbildning och anläggningsfrågor. Det känns oerhört inspirerande att vi nu kan växla upp och arbeta än mer strukturerat för att stärka våra föreningar och regioner, säger Ulrika Öberg.   

Med 8 månader till nästa tävlingssäsong drar igång väcks funderingar kring vad som tillhör det dagliga arbetet inom den nationella verksamheten. Med dessa nya satsningar finns det en hel del på agendan.   

- Det vi gör nu är att vi tittar på årshjulet där den nationella tävlingsplanen är en del som precis blivit färdig och kommer presenteras inom kort, fortsätter Ulrika. Utbildningstillfällen, regionsträffar, anläggningsbesök och föreningsbesök är andra områden vi planerar in i den löpande verksamheten.  

För att få alla dessa delar att samverka och fortsätta att utvecklas har Jonas Johansson tagit steget från tränarrollen för Team Autoexperten till att bli Utbildningsansvarig. Där kommer han bland annat att koordinera och strukturera förbundets olika utbildningar.   

- Det har hänt så mycket på Skidskytteförbundet med framgångar inom alla verksamhetsområden, men vi har fortsatt ett stort behov att utbilda ledare, säger Jonas. Och det är det jag ska göra. Det finns en ny barn- och ungdomsutbildning som redan är sjösatt och vi jobbar på att utveckla steg 2-utbildningar som är nästa steg för ledare. Idag har vi en stor mängd ledare och tränare och förbundets målsättning är att fortsätta ta tillvara på den kompetens som finns. Att ta fram utbildningar och förutsättningar för att utveckla sig som ledare på högre nivåer och med olika spetskompetenser är en del i arbetsbeskrivningen.   

- Jobbet har redan startat men målet är att fortsätta med detta. Jag tror att jag kan bidra genom den erfarenheten jag har från mina tidigare roller. Det känns jättespännande att driva detta framåt för att möta behovet som finns inom Svenskt Skidskytte.  

Jonas kommer att vara stationerad i Östersund och ta hjälp av våra fyra konsulenter som kommer att vara verksamma ute i Sverige. Sedan tidigare har vi Anna-Clara Fors som är ansvarig för de norra regionerna, Caroline Olsen för Jämtland/Härjedalen och Västernorrland samt Jörgen Larsson i de södra regionerna. Förbundets nya konsulent som kommer att ta hand om Mellansverige är Emelie Walheim som inom kort träder in i sin nya roll. 

Konsulenternas uppdrag är att vara den närmaste kontakten för föreningar och regioner samt utbilda nya ledare och att vidareutbilda befintliga ledare.   

- Detta är ett enormt viktigt område för att vi ska fortsätta utveckla Svenskt Skidskytte från ungdom upp till elit och för att vi ska kunna förverkliga målen i Strategi 2026, säger Rikard Grip, Generalsekreterare på Skidskytteförbundet. 

 

Skribent: Emma Höglund
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info