Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Ny vinst för vindsnabb Sebastian!

02 DEC 2021 19:40
Trots en bom i det liggande skyttet vann Sebastian Samuelsson ännu en imponerande seger i torsdagens sprint i ett kyligt Östersund. Martin Ponsiluoma fick dessutom revansch från förra veckan som 11:a i mål.
  • Skapad: 02 DEC 2021 19:40

Sebastian Samuelson tog kommandot direkt i spåret och var drygt tre sekunder före närmaste man inför det liggande skyttet. Trots en bom lämnade han vallen på 15:e plats - och var sedan bara 14 sekunder från täten som sjua på väg in till stående. Där lyckades han skjuta fullt till hemmapulikens stora glädje och tog över ledningen med tre sekunder före Emilien Jacquelin, ett avstånd som han drygade ut med ytterligare 15 sekunder på ett grymt sista varv till en ny suverän seger! Sebastian var snabbast på två av de tre varven - och sammanlagt var han 20 sekunder före fransmannen i spåret. Det var enormt starkt av 24-åringen från Sollefteå att ta hem sin andra sprint i rad, dessutom utan felfritt skytte. Nu har han ett ypperligt utgångsläge inför söndagen jaktstart...

Det var en revanschsugen Martin Ponsiluoma som kom till start idag. Han var bara 11 sekunder från täten på väg in till liggande, men efter ett missat skott låg han på 29:e plats. På mellanrundan avancerade Martin 10 placeringar, men åkte sedan på ytterligare en bom i det stående skyttet och lämnade vallen som 17:e man. Tack vare näst bästa tid på slutvarvet klättrade han till 11:e plats i mål, 52 sekunder bakom Sebastian - och i spåret var Martin totalt 31 sekunder långsammare än landsmannen med femte åktid. Trots det två bommarna var dagens resultat ett klart fall framåt. Det är dessutom inte mer än en halvminut upp till pallen inför jaktstarten. 

Jesper Nelin inledde också med en bom i det liggande skyttet, men hade inte riktigt samma fart i spåret som sina landsmän utan lämnade vallen först på 70:e plats. Han plockade ändå drygt 30 placeringar på mellanvarvet, men missade tyvärr det allra sista skottet även i stående. När Jesper gick ut på den avslutande rundan låg han strax utanför poängplats som 41:a, men klättrade rejält ännu en gång och spurtade i mål på 31:a plats, 1,28 från segern. Sammanlagt var han 56 sekunder långsammare än Sebastian med 18:e tid i spåret.

Precis som övriga svenskar missade Peppe Femling ett skott i det liggande skyttet. Han gick ut på mellanrundan som 60:e man - 41 sekunder från täten, men fyra sekunder före Jesper. På vägen till stående avancerade han 12 placeringar, men bommade därefter ytterligare två skott och hamnade till slut 18 sekunder utanför jaktstarten som 73:a i mål, 2,32 bakom Sebastian. Det är fortsatt lite tungt åkmässigt för Peppe. Idag var han 1,43 efter den segrande landsmannen i spåret, men troligtvis räcker hans insats ändå till en plats i stafettlaget.

Vi fick se samma snabba öppningstempo från Oskar Brandt som i söndagens sprint - och ännu en gång var han femma på det första varvet. Trots en bom i liggande lämnade han vallen som 30:e man, bara två sekunder bakom Martin. Oskar höll placeringen på mellanrundan och hade goda chanser till personbästa med ett hyfsat resultat i det stående skyttet. Men trots en lovande start missade han de tre sista skotten och fick nöja sig med 78:e plats i mål, 11 sekunder bakom Peppe. Däremot var han 17 sekunder snabbare i spåret, totalt 1,25 efter Sebastian.

Malte Stefansson var tyvärr förkyld och kom aldrig till start.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info