Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Olle Dahlin nomineras för omval som ordförande för Internationella Skidskytteförbundet

01 JUL 2022 08:44
Svenska skidskytteförbundet som nominerat Dahlin som ordförande hoppas på fortsatt utveckling av sporten genom good governance och hållbarhetsfokus. Sverige har också nominerat Ulrika Öberg till den tekniska kommittén.
  • Skapad: 01 JUL 2022 08:44

I september samlas Internationella Skidskytteförbundet (IBU) till kongress i Salzburg. Svenska Olle Dahlin har de senaste fyra åren varit förbundets ordförande och Svenska skidskytteförbundet har nu nominerat honom för omval.    

– Sverige är en stark skidskyttenation som vill bidra till sportens utveckling, både nationellt och internationellt. Under Olle Dahlins ordförandeskap har mycket god utveckling påbörjats och vi tycker det är självklart att han ska fortsätta leda IBU. Vi hoppas på fortsatt starkt stöd för en agenda med fokus på sportens utveckling, hållbarhet och good governance, säger Sofia Domeij, ordförande i Svenska skidskytteförbundet.  

Valet sker vid kongressen den 17 september, men vid nomineringstidens slut finns ingen annan kandidat till ordförandeposten så mycket tyder på fortsatt förtroende för Olle Dahlin.  

– Det känns hedersamt och viktigt att nomineras för en period till som ordförande. Det finns mycket kvar att göra. Som ordförande företräder man alla medlemsnationer, men självklart känns det extra fint att det är Sverige som formellt lägger nomineringen. Med all respekt för att det är kongressen i september som tar det formella beslutet, siktar jag på fyra nya år och fler reformer som gör sporten mer attraktiv, mer tillgänglig och mer hållbar, säger Olle Dahlin.  

Svenska skidskytteförbundet har också nominerat Ulrika Öberg till IBU:s tekniska kommittee (TC). Ulrika var den första kvinnliga tävlingsledaren för ett skidskytte-VM när tävlingarna hölls i Östersund år 2019.  

– Ulrika har stor erfarenhet som tävlingsledare och teknisk delegat på den internationella arenan. Vi tror Ulrika med sin erfarenhet och kunskap har goda chanser ta plats i den tekniska kommittén, säger Sofia Domeij, ordförande i Svenska skidskytteförbundet.  

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info