Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Positiv utveckling för skidskyttet i Sverige under 2020 – trots coronapandemin

13 APR 2021 08:55
2020 har på flera sätt varit utmanande för idrottsverksamheter runt om i landet. Trots pandemin visar statistik från 2020 att skidskyttet i Sverige inte bara har lyckats ställa om – utan har ökat aktiviteten med 15% jämfört med 2019.
  • Uppdaterad: 13 APR 2021 08:55

Riksidrottsförbundets LOK-statistik för 2020 visar på flera håll hur coronapandemin har påverkat idrotten runt om i Sverige. För barn och ungdomar inom skidskyttet har det bland annat inneburit en säsong så gott som helt utan tävlingar. Statistiken från RF visar dock på att aktiviteten kring skidskytte har ökat med 15% jämfört med 2019, detta trots pandemin och de utmaningar som klubbar och regioner har ställts inför.

– Detta visar på att vi fortsätter att växa som idrott även under ett pandemiår och att våra föreningar har varit duktiga på att ställa om sin verksamhet och fortsatt erbjuda idrott och aktivitet till våra skidskytteaktiva barn och ungdomar. Det är ett bra mått på skidskyttets starka framväxt även ett utmanande år som 2020, säger Andreas Kårström, ansvarig för föreningsutveckling på Svenska skidskytteförbundet.

Med målet att utveckla skidskytte som sport över hela landet har flera satsningar gjorts i de olika regionerna de senaste åren för att kunna stötta och hjälpa till.

– Vi har gjort satsningar med två skidskyttekonsulenter, en i norr och en i syd, som ett steg i vår fortsatta utveckling. Vi vill försöka vara nära verksamheten för att på så sätt stötta upp våra regioner och föreningar, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska skidskytteförbundet.

Efter ett starkt år för svenskt skidskytte, såväl på landslagsnivå som på klubbnivå runt om i landet, är målsättningen nu att fortsätta utvecklas i samtliga delar av landet.

– Målsättningen är att vi ska kunna utveckla detta ännu mer för att skapa ännu fler och bättre förutsättningar för flera regioner i landet. Ambitionen är att vi ska kunna erbjuda skidskytte i hela landet för alla som vill prova på och börja med skidskytte.

Mer information om Riksidrottsförbundet och LOK-stöd finns att hitta här: https://www.rf.se/bidragochstod/lok-stod

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info