Hoppa till sidans innehåll

Rekordmycket pengar till idrotten genom Städa Sverige 2020!

24 FEB 2021 09:37
6,9 miljoner kronor. Den summan fick alla föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020 dela på. Nu kan föreningar och lag anmäla sitt intresse för sin chans att hålla naturen ren och tjäna pengar under 2021.
  • Skapad: 24 FEB 2021 09:37

Efter ett tufft år för svensk idrott då pandemin har drabbat föreningar runt om i landet hårt vad gäller såväl intäkter som möjligheter till träning så har Städa Sverige resulterat i rekordmycket pengar till idrotten under 2020.

– I år är vi extra glada över rekordsumman 6,9 miljoner kronor som verksamheten bidragit med till svensk ungdomsidrott, då det har behövts mer än någonsin. Det och att vi gett många föreningar ett roligt och Coronasäkert avbrott i vardagen, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Sammanlagt har över 17 500 idrottsungdomar och ledare varit med och städat sin närmiljö, där över 21 500 gula sopsäckar med skräp har samlats in i 175 olika kommuner. Svenska Skidskytteförbundet är stolt medlem i Städa Sverige, och ser gärna att fler av våra medlemsföreningar engagerar sig i miljöprojektet.

Under 2020 har skidskytteföreningarna Svegs IK, I21 IF (på bild ovan), Finnskoga IF, Tullus SG och Häverödals SK medverkat i projektet och tillsammans har de fem föreningarna genomfört totalt åtta städuppdrag i sina närområden. Dessutom tog Ramundbergets Skidskytteklubb chansen att bli en av 2021 första städande föreningar när de gav sig ut på städuppdrag på självaste nyårsdagen!

Ansök nu för chans till städuppdrag 2021!
Vill er förening ha chans att vara med och Städa Sverige 2021 - göra en rolig aktivitet, miljöinsats och samtidigt tjäna pengar till just era drömmar och behov?

Anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan/.

ICA-sponsrade föreningar kan också anmäla sig till ett specifikt projekt som Städa Sverige gör med ICA Stiftelsen: www.stadasverige.se/intresseanmalan-klarafardigastada/ (anmäl senast 15 mars för chans till städuppdrag i maj).

Skribent: Ella Alvin
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info