Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Rikard Grip ett år som Generalsekreterare

27 OKT 2021 07:36
I april 2020 presenterade vi Rikard Grip som ny generalsekreterare för Svenskt Skidskytte. Ett och ett halvt år har gått sedan han klev in, en tid med delar av utmaningar och möjligheter.
  • Skapad: 27 OKT 2021 07:36

- Det har varit ett speciellt år där pandemin har inneburit många utmaningar där tex.  många inte fått tävla, samtidigt noterar vi ett större intresse för skidskytte än någonsin. Den föregående säsongen var rekordens år med de resultat som vi har gjort, antal pallplatser på världscuper, 6 medaljer på VM och ett intresse som växer här hemma. Ett intresse som vi återfinner lika väl bland ungdomar som vill utöva sporten som ett intresse att se sporten på tv, säger Rikard om tiden.

 Coronapandemin är det som snabbt kommer på tal när man ser tillbaka på tiden sedan augusti 2020. Det har varit ett utmanande år och för förbundet har det handlat om att ställa om på flera olika plan. För eliten har det handlat om att hantera corona, resor och tävlande internationellt där det går att minnas tillbaka till världscuptävlingarna i Nove Mesto där de aktiva fick hoppa in som ledare när en av tränarna drabbats av corona. Det visade på snabb omställningsförmåga och ett team med handlingskraft.

För den nationella verksamheten har de stora utmaningarna handlat om att kunna arrangera tävlingar och att bedriva en verksamhet som fortsätter att gå framåt. IBU har gjort ett fantastiskt jobb att skapa förutsättningar för internationella tävlingar på VC och IBU-cup nivå gånga säsongen. I ljuset av pandemins slut går det nu att börja se framåt. Strategi 2026 är ett mål för framtiden och det är utifrån den det kommer att satsas framöver.

- Just nu är det fokus att ta vara på det stora intresset vi ser i hela vårt avlånga land att prova på, utöva och följa skidskytte på olika sätt. Arbetet framåt utgår från våra prioriterade områden i Strategi 2026. Här är alla områden lika viktiga för en fortsatt positiv utveckling av Svenskt Skidskytte, menar Rikard

Skribent: Emma Höglund
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg

IBU Cup knapp.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info