Hoppa till sidans innehåll

Sara åtta i JVM-sprinten

26 FEB 2022 01:56
Sara Andersson hamnade på åttonde plats i fredagens sprint för de yngre juniorerna i Soldier Hollow, trots tre missade skott. I herrarnas lopp var Victor Berglund främst av svenskarna på 30:e plats.
  • Skapad: 26 FEB 2022 01:56

Tävlingarna genomfördes i fina förhållanden med lätt snöfall till och från och i stort sett ingen vind på skjutvallen - dessutom med aningen mildare temperatur än tidigare. 

Herrar yngre juniorer

Victor Berglund var knappt 20 sekunder från täten på väg in till det liggande skyttet och lämnade därefter vallen som 24:a efter ett missat skott. I stående blev det ytterligare en bom vilket gjorde att han föll fyra placeringar - och Victor hamnade till sist på 30:e plats i mål, drygt två minuter bakom Jakob Kulbin från Estland som sköt fullt. Åkmässigt var 19-åringen från Boden sammanlagt 1,20 långsammare än tysken Albert Engelmann.

På det första varvet var Jacob Larsson en sekund långsammare än Victor, men åkte på två bom i det liggande skyttet. Han gick ut på mellanrundan som 46:a, men avancerade nio placeringar trots ytterligare ett missat skott i stående. På slutvarvet klättrade Jacob dessutom vidare till 33:e plats i mål, 11 sekunder bakom Victor. Däremot var han 17 sekunder snabbare än landsmannen i spåret, totalt 1,03 efter bäste åkare.

Loke Sköld var 46 sekunder från täten inför det liggande skyttet och lämnade vallen som 50:e åkare efter en bom. Tack vare fem fullträffar i stående avancerade han 12 placeringar, men fick släppa två åkare förbi sig på slutvarvet till 40:e plats i mål, 2,35 från segern. Loke var sammanlagt 2,11 långsammare än Albert Engelmann i spåret, men imponerade på skjutvallen med endast en bom.

Damer yngre juniorer

Precis som i onsdagens distanslopp var Sara Andersson snabbast på det första varvet. Den här gången inledde hon däremot med två bom i det liggande skyttet och låg på 16:e plats när hon lämnade vallen. På mellanrundan avancerade Sara sex placeringar och tog sig dessutom förbi ytterligare två åkare till åttonde plats, trots ett tredje missat skott i stående. 19-åringen från Mora tröttnade visserligen en del på slutvarvet men lyckades ändå hålla sin placering in i mål, 47 sekunder bakom Maren Kirkeeide som klättrade från fjärde plats till seger efter det sista skyttet. Idag hade Sara fjärde tid totalt i spåret, åtta sekunder efter norskan - men har ett lovande utgångsläge inför söndagens jaktstart.

I morgon är det de äldre juniorernas tur att kämpa om sprintmedaljerna. Herrarna kör kl. 19.00 och damerna tre timmar senare.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info