Hoppa till sidans innehåll

Sara femma i IBU-cupen!

12 JAN 2022 12:22
Det blev en ny topplacering i IBU-cupen för 18-åriga Sara Andersson som körde in på femte plats i onsdagens kortdistans i Brezno-Osrblie, efter två missade skott och med näst bästa tid i spåret.
  • Skapad: 12 JAN 2022 12:22

Sara Andersson startade som vanligt i ett högt tempo med tredje åktid på det första varvet och lämnade också vallen som trea efter fullt i det inledande skyttet. Tack vare näst snabbaste tid på det andra varvet var hon först av alla in till första stående, men åkte på en bom och föll till nionde plats. Sara fortsatte ändå starkt i spåret och avancerade fem placeringar på vägen till det tredje skyttet. Där lyckades hon skjuta fullt på nytt och gick ut på det fjärde varvet som trea  - och efter snabbaste åktid Sara var i högsta grad med i kampen om en pallplats inför sista stående. Tyvärr gjorde ytterligare en bom att den chansen försvann, men hon lämnade ändå vallen som sexa. Sara passerade dessutom tyskan Mareike Braun med näst bästa åktid på slutvarvet till femte plats i mål, 1,09 bakom segrande Janina Hettich - också hon från Tyskland. 18-åringen från Mora hade även andra åktid sammanlagt - bara 13 sekunder efter österrikiskan Anna Juppe - och närmar sig sin första pallplats i IBU-cupen med stormsteg efter ännu en imponerande insats!

Trots en fin  inledning med fjärde tid på det första varvet åkte Elisabeth Högberg på tre bom direkt i första liggande. Efter fem fullträffar i det andra skyttet började hon jobba sig uppåt i resultatlistan, men missade ytterligare ett skott i andra liggande. Bettan låg strax utanför poängplats som 44:a inför det sista stående skyttet där hon lyckades nolla på nytt. Det gjorde att hon låg på 30:e plats när hon lämnade vallen - och hamnade även på samma placering i mål, 3,46 från segern. I spåret hade Bettan 13:e tid totalt, 1,27 efter snabbaste åkare - efter att ha mattats en del på slutvarvet.

Bente Skåle blev till sist 72:a efter fyra missade skott, medan Erika Österman hade en bom mer och hamnade på 79:e plats i mål.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info