Hoppa till sidans innehåll

Sara på 14:e plats i IBU-cupen

14 JAN 2022 14:01
19-åriga Sara Andersson var på nytt bäst i en sjukdomsdrabbad svensk trupp i slovakiska Brezno-Osrblie. Hon hamnade på 14:e plats i mål efter två missade skott, men hade varit på pallen med felfritt skytte.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2022 14:01

Sara Andersson inledde aningen mer avvaktande i spåret än vanligt, men var ändå sjunde åkare på väg in till det liggande skyttet och lämnade vallen som femma efter fem fullträffar, bara sex sekunder från täten. På mellanrundan var hon näst snabbast och avancerade till fjärde plats, men åkte tyvärr på två bom i stående - och med det försvann chansen till en topplacering. Sara gick ut på slutvarvet som 19:e åkare, men plockade fem placeringar med sjätte tid i spåret till 14:e plats i mål, 59 sekunder bakom Camille Bened från Frankrike som sköt fullt. Den nyblivna 19-åringen visade fortsatt fin åkform med femte tid totalt, knappt fem sekunder efter ryskan Viktoria Slivko. Med stabilt skytte finns stora möjligheter för Sara att klättra i morgondagens jaktstart, för det är mindre än en halvminut upp till femte plats.

Precis som Sara inledde Erika Österman med fullt i det liggande skyttet och låg då på 40:e plats, men missade också två skott i stående och föll 14 placeringar. På slutvarvet fick hon kämpa om att klara en plats bland de 60 i jaktstarten och var strax utanför vid den sista mellantiden, men lyckades ta sig förbi tre åkare och blev 58:a i mål,  2,53 från segern. I spåret var Erika drygt två minuter efter snabbaste åkare.

Bente Skåle hamnade tyvärr utanför jaktstarten på 75:e plats i mål efter tre missade skott, 50 sekunder bakom Erika. Åkmässigt var hon 25 sekunder långsammare än landslagskompisen.

Elisabeth Högberg kom tyvärr inte till start på grund av en förkylning, men har testat negativt för covid-19.

Herrarnas sprint ställdes in på grund av stormbyar och kommer i stället att köras i morgon kl. 10.30, men utan efterföljande jaktstart. Därefter kör damernas jaktstart kl. 13.45 i morgon.

Foto: Igor Stancik
Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info