Hoppa till sidans innehåll

Sara sensationell fyra i IBU-cupen!

03 DEC 2021 20:20
18-åriga Sara Andersson slog till med en fin fjärdeplats efter två nollor i fredagens sprint i Sjusjöen - och med Ella Halvarsson som 12:a med samma skytte. Viktor Brandt hamnade på 21:a plats i herrarnas lopp. 

 
  • Skapad: 03 DEC 2021 20:20

Herrar sprint

Tack vare fem fullträffar i det inledande skyttet lämnade Viktor Brandt vallen som 17:e man - och höll den placeringen någorlunda på mellanrundan. Trots en bom i stående låg han fortfarande kvar på 17:e plats, men fick sedan släppa fyra åkare förbi sig på slutvarvet och blev 21:a  i mål, 1,23 bakom ryssen Anton Babikov som vann efter en spännande sekundstrid. Viktor var visserligen 1,18 långsammare än norrmannen Filip Fjeld Andersen i spåret, men dagens resultat är ännu ett kvitto på att 22-åringen från Karlstad har gått framåt rejält den här säsongen.

Simon Hallström startade starkt och var nionde man inför det liggande skyttet, men missade tyvärr två skott. Han gick ut på mellanrundan som 61:a, men klättrade därefter hela 24 placeringar tack vare sjunde åktid. I stående blev det ytterligare två bom, vilket gjorde att Simon lämnade vallen på 49:e plats. Men med fortsatt fin fart i spåret avancerade han på nytt till 36:e plats i mål, 2,07 från segern. Simon hade så bra som åttonde åktid sammanlagt, 34 sekunder efter snabbaste man - klart bäst av svenskarna, 

Precis som Simon inledde Emil Nykvist med två bom i liggande och lämnade vallen på 91:a plats. Trots ytterligare en straffrunda i det stående skyttet avancerade han drygt 20 placeringar och hamnade till slut på 61:a plats i mål,  drygt tre minuter bakom Anton Babikov. I spåret var Emil totalt 2,08 långsammare än Filip Fjeld Andersen.

Henning Sjökvist och Anton Ivarsson var förkylda och kom inte till start.

Damer sprint

Sara Andersson gick ut sist av de fyra svenskorna och var en dryg halvminut från täten inför det liggande skyttet, men lämnade vallen på 17:e plats efter fem fullträffar. På mellanrundan avancerade hon fem placeringar och lyckades därefter nolla ytterligare en en gång. Det gjorde att Sara klättrade ända upp till fjärde plats - och tack vare 10:e tid på slutvarvet höll hon placeringen ända in i mål. Hon var en dryg halvminut efter segrande ryskan Anastasia Shevchenko, men före världscupåkare som Franziska Hildebrand och Katharina Innerhofer. Sara körde fortare och fortare och var totalt 38 sekunder efter snabbaste åkare med 15:e tid i spåret. Vilken suverän insats av 18-åringen från Mora!

På det inledande varvet Ella Halvarsson sex sekunder efter Sara i spåret - och efter en säker nolla i det liggande skyttet gick hon ut på mellanrundan som 27:a, 10 sekunder bakom landslagskompisen. Ella var sedan en placering bättre när det var dags för stående där hon lyckade sätta alla skotten för andra gången. Det gjorde att hon gick ut på slutvarvet som 12:a - och fick samma placering i mål, 1,05 från segern. Ella fortsätter att imponera med sitt säkra jobb på skjutvallen, men har också höjt sig en nivå i skidspåret. Idag var hon 55 sekunder efter snabbaste åkare, men bara 18 sekunder långsammare än Sara.

Stina Nilsson chockstartade i spåret och var 12 sekunder före närmaste åkare på väg in till det liggande skyttet. Trots en bom var hon bara 17 sekunder från täten på 10:e plats och plockade sedan två placeringar på vägen till stående. Tyvärr missade Stina ytterligare tre skott och föll till 31:a plats, men trots att hon mattades en del mot slutet avancerade hon till 26:e plats i mål, 1,45 bakom Anastasia Shevchenko. Stina var snabbast av alla även idag, men totalt bara fyra tiondelar före fransyskan Sophie Chauveau.

Det blev en trist start med två bom direkt i liggande för Elisabeth Högberg. Hon klättrade ändå 11 placeringar på det andra varvet och låg på 50:e plats inför det stående skyttet. Trots ytterligare ett missat skott lämnade Bettan vallen som 48:a och och avancerade till 42:a plats i mål, drygt två minuter från segern. Idag hade hon 17:e åktid, 44 sekunder långsammare än Stina. 

I morgon avslutas IBU-tävlingarna i Sjusjöen med masstart för 60 deltagare. Herrarna kör igång kl. 10.30 och damerna tre timmar senare.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info