Hoppa till sidans innehåll

Sara tvåa i IBU-cupen!

15 JAN 2022 16:25
19-åriga Sara Andersson tog sin första pallplats i IBU-cupen som tvåa i en spännande och omväxlande jaktstart i Brezno-Osrblie, där de oberäkneliga stormbyarna ställde till det för många på skjutvallen. 
  • Skapad: 15 JAN 2022 16:25

Sara Andersson startade som 14:e åkare, men avancerade tre placeringar med bästa tid i spåret på det första varvet. Hon inledde också fint med fem fullträffar i första liggande och lämnade vallen som sjua - och plockade ytterligare två placeringar på det andra varvet, tack vare snabbaste åktid ännu en gång. Tyvärr föll Sara till 16:e plats efter tre bom i det andra skyttet, men tog sedan snabb revansch med en ny nolla i första stående medan flera av konkurrenterna åkte på straffrundor i de växlande vindarna. Det gjorde att hon sensationellt gick ut på det fjärde varvet som trea och låg även kvar på samma placering inför det avlutande skyttet, efter näst bästa åktid. På nytt var det många som fick stora problem på skjutvallen, men trots en bom passerade Sara ryskan Victoria Slivko som missade fyra skott och gick ut på slutvarvet som tvåa. Det var inget att göra åt Evgeniya Burtasova som vann överlägset, men svenskan höll andraplatsen in i mål, 1,02 bakom ryskan. Vilken suverän insats av den svenska junioren som var snabbast av alla i spåret - och dessutom femma i själva jaktstarten. Stort grattis Sara!

Tidigare under dagen avgjordes herrarnas sprint i starka och omväxlande vindar där många fick det jobbigt på skjutvallen. Erik Larsson blev 55:a efter fyra bom, medan Oscar Andersson missade sju skott och hamnade på 75:e plats i mål.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info