Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Sebastian bäste svensk i herrarnas sprint

07 JAN 2022 14:29
Snöfall och starka vindar ställde till det för de svenska herrarna i fredagens världscupsprint i Oberhof. En nedtränad Sebastian Samuelsson var den ende som tog poäng på 14:e plats efter två bom.
  • Skapad: 07 JAN 2022 14:29

Sebastian Samuelsson inledde lite försiktigt på det första varvet och var 18 sekunder från täten inför det liggande skyttet. Tyvärr gjorde två bom att han gick ut på mellanrundan som 64:a, men tog sedan revansch med fem fullträffar i stående och klättrade ända till 21:a plats. På slutvarvet fick Sebastian dessutom upp farten och plockade ytterligare sju placeringar tack vare nionde åktid och blev 14:e man i mål, 54 sekunder bakom segrande ryssen Alexander Loginov. Han var även snabbast av svenskarna i spåret med 14:e tid sammanlagt, 48 sekunder långsammare än norrmannen Tarjei Bö. Fortsätter Sebastian på samma fina sätt som han avslutade dagens lopp finns det goda möjligheter att avancera rejält i söndagens jaktstart.

– Jag hade väl velat sätta något skott till i liggserien men är nöjd med stå,  berättade Sebastian Samuelsson för SVT Sport efter tävlingen och fortsatte:

– Ska jag vara ärlig var det lite bättre åkning än förväntat. Jag har tränat hårt och visste att det skulle bli tungt i åkningen. När jag åkte hem från Frankrike före jul fick jag ta ställning till om jag ville vinna i Oberhof eller ha toppform i OS. Då är det ett ganska enkelt val. Känns som om jag ligger helt rätt i fas.

På det första varvet var Jesper Nelin knappt sex sekunder efter Sebastian, men klarade sig med ett missat skott i liggande och lämnade vallen som främst av svenskarna på 34:e plats.Tyvärr åkte han på ytterligare tre bom i det stående skyttet och hamnade utanför poängplats som 48:a i mål, drygt två minuter från segern. Åkmässigt var Jesper nio sekunder långsammare än Sebastian, totalt 58 sekunder efter snabbaste man.

Martin Ponsiluoma fick en jobbig start med tre bom redan i det liggande skyttet och fortsatte med ytterligare två missade skott i stående. Han var strax utanför jaktstarten när han gav sig ut på slutrundan, men lyckade ta sig  förbi fyra åkare och blev 57:a i mål, 2,16 bakom Alexander Loginov. Idag hade Martin ett starkt andravarv där han var åttonde man, men hade 16:e åktid sammanlagt, en dryg sekund långsammare än Sebastian.

Däremot blir det ingen jaktstart för de övriga tre svenskarna. Malte Stefansson var en halv sekund för sent ute som 61:a i mål efter fyra missade skott, men gjorde en godkänd insats i spåret där han var 1,22 långsammare än Tarjei Bö - men bara 25 sekunder efter Jesper. Peppe Femling hade också fyra bom, men var en dryg halvminut efter Malte åkmässigt och hamnade på 71:a plats. Oskar Brandt tappade i sin tur 16 sekunder mot Peppe i spåret och blev 90:e man i mål efter fem missade skott.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info