Hoppa till sidans innehåll

Sebastian på nionde plats i masstarten

19 DEC 2021 17:13
Sebastian Samuelsson blev nia i söndagens masstart i Världscupen. Emilien Jacquelin och Quentin Fillon Maillet fixade en fransk dubbelseger framför hemmapubliken i Annecy-Le Grand Bornand.
  • Skapad: 19 DEC 2021 17:13

Det blev tyvärr en bom direkt för Sebastian Samuelsson som lämnade vallen som 23:a - och han låg kvar på samma placering efter ytterligare ett missat skott i andra liggande. Trots samma resultat även i det tredje skyttet avancerade Sebastian fem placeringar och gick sedan ut på slutvarvet som 14:e man, trots en fjärde bom i sista stående. På vägen till mål hade han näst bästa tid i spåret och tog sig dessutom förbi fem åkare till nionde plats, 48 sekunder bakom Emilien Jacquelin. Det var verkligen synd med de fyra missade skotten för åkmässigt var Sebastian snabbast av alla, en knapp sekund före Quentin Fillon Maillet. Han har all anledning att vara mycket nöjd med säsongstarten som ledare av sprintcupen och fyra totalt i Världscupen inför juluppehållet.

Martin Ponsiluoma under söndagens masstart. Foto: Nordic Fous

Martin Ponsiluoma åkte på två bom redan i det första skyttet och lämnade vallen som 27:e man. Efter ytterligare ett missat skott i andra liggande föll han ytterligare två placeringar och blev också 29:a i mål med totalt sju bom, 3,36 från segern. I spåret var Martin 1,54 efter snabbaste åkare, vilket visar att han fortfarande inte är fullt frisk. Det blir att vila ordentligt under helgerna för att komma tillbaka i gammalt gott slag i Oberhof efter nyår.

Stort publikstöd i Frankrike. Foto: Nordic Focus.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info