Hoppa till sidans innehåll

Sebastian trea efter målfoto

11 DEC 2021 17:02
Sebastian Samuelsson blev trea i lördagens jaktstart i Hochfilzen, efter att juryn hade granskat målfotot från spurten mot fransmannen Simon Desthieux. Hans landsman Quentin Fillon Maillet tog hem segern.
  • Skapad: 11 DEC 2021 17:02

Sebastian Samuelsson startade starkt genom att plocka sex placeringar till åttonde plats på vägen till första liggande. Tack vare fem fullträffar gick han ut på det andra varvet som sjätte man, åtta sekunder bakom Martin. Inför det andra skyttet var han ifatt landsmannen och kom in på vallen tillsammans med fyra andra åkare - och när Sebastian lyckades sätta alla skotten på nytt lämnade han vallen som femma. Trots en bom i första stående låg han kvar på samma placering och var fortfarande i slagläge för en pallplats inför det sista skyttet. Tyvärr blev det ytterligare ett missat skott, vilket gjorde att Sebastian gick ut på slutvarvet som åttonde man - men bara fyra sekunder från pallen. Snabbt tog han sig upp bakom Tarjei Bö på fjärde plats och låg kvar bakom norrmannen för att vänta in spurten. Men tyvärr gick Simon Desthieux förbi Sebastian strax innan upploppet i stället - och efter en tuff duell visade grafiken att fransmannen var en tiondel före i mål. Men efter att juryn hade granskat målfotot fick Sebastian till slut stiga upp på pallen som trea!Svensken gjorde en imponerande klättring med 11 placeringar från start - och hade femte tid i spåret, totalt 19 sekunder långsammare än norrmannen Johannes Thingnes Bö.

Martin under lördagens jaktstart. Foto: Nordic Focus

Det var 14 sekunder upp till täten för Martin Ponsiluoma när han gav sig av som andre man, men på väg in till det inledande skyttet var han nästan ifatt Johannes Kühn. Medan tysken sköt fullt åkte svensken på en bom och lämnade vallen som femma och låg kvar på samma placering inför andra liggande. Tyvärr gjorde ytterligare ett missat skott att han föll till 10:e plats, men Martin åkte starkt med snabbaste tid på det tredje varvet där han tog in 14 sekunder på täten. Kanske gick det väl snabbt för efter ytterligare två bom i första stående lämnade han vallen på 19:e plats. Martin fortsatte ändå fint i spåret och avancerade sju placeringar på vägen till det avlutande skyttet med bästa åktid på nytt. Där blev det en femte bom som gjorde att han gick ut på slutvarvet som 17:e man, men Martin lyckades sedan passera åtta åkare med snabbaste tid i spåret för tredje gången till 11:e plats i mål, 53 sekunder från segern och 15 sekunder bakom Sebastian. Däremot var Martin 16 sekunder snabbare än landsmannen med näst bästa åktid sammanlagt, knappt fyra sekunder efter Johannes Thingnes Bö.

Sebastian och Martin i mål efter lördagens jaktstart. Foto: Nordic Focus

Lite i skuggan av våra två världsstjärnor gjorde Peppe Femling en suverän jaktstart med fyra imponerande nollor. Han avancerade 13 placeringar till 45:e plats redan efter fullt i första liggande och tog sig förbi ytterligare 11 åkare efter samma fina resultat i det andra skyttet. När Peppe lyckades sätta alla skotten även i första stående lämnade han vallen som 31:a och avslutade sedan med fem nya fullträffar i det avlutande skyttet. Det gjorde att han plockade ytterligare sex placeringar och tog sig dessutom förbi fransmannen Fabien Claude på slutvarvet till 24:e plats i mål, 1,25 bakom Quentin Fillon Maillet. I spåret var Peppe en minut långsammare än snabbaste åkare, men hade fjärde tid i själva jaktstarten, 23 sekunder efter ryssen Vasilii Tomshin - och var dessutom åtta på skjutvallen efter fyra serier på 1,41. Snyggt jobbat Peppe!

Peppe Femling under lördagens jaktstart. Foto: Nordic Focus

Precis som Peppe inledde Malte Stefansson med fem fullträffar i det första skyttet och avancerade nio placeringar till 44:e plats. Trots en bom i andra liggande tappade han bara en placering och imponerade sedan med ännu ennolla i det tredje skyttet. Det gjorde att Malte lämnade vallen på 36:e plats och var två placeringar bättre inför sista stående. Tyvärr avlutade han med två missade skott och gick ut på det sista varvet som 42:a, men lyckades ta sig förbi två åkare med en stark avslutning och knipa den sista poängplatsen som 40:e man i mål, 2,44 från segern. Malte tappade totalt 51 sekunder på Johannes Thingnes Bö i spåret, men var nio sekunder snabbare än Peppe. Han lyckades dessutom ta världscuppoäng för allra första gången.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info