Hoppa till sidans innehåll

Sebastian trea totalt i Världscupen

20 MAR 2022 17:35
Sebastian Samuelsson ledde efter tre nollor inför sista stående, men missade tre skott och blev 11:a i söndagens avslutande masstart i Holmenkollen. Däremot räckte det till tredje plats i den totala cupen.

 
  • Uppdaterad: 20 MAR 2022 17:35

Tack vare fem fullträffar i det första skyttet lämnade Sebastian Samuelsson vallen som fyra - och avancerade vidare till andra plats efter ytterligare en nolla i andra liggande. Han fortsatte med näst bästa åktid på det tredje varvet och lyckades även skjuta fullt på 25 sekunder i första stående, medan flera av konkurrenterna åkte på straffrundor. Det gjorde att Sebastian gick ut på det fjärde varvet i en ledning med åtta sekunder, men hade norrmännen Sturla Holm Laegreid och Sivert Guttorm Bakken strax bakom när det var dags för det avgörande skyttet. Tyvärr missade han de tre sista skotten och föll till 10:e plats - och hamnade till sist på 11:e plats i mål, 1,04 bakom Sivert Guttorm Bakken som var starkast på upploppet. I spåret hade Sebastian sjunde tid totalt, 21 sekunder efter Sturla Holm Laegreid - men dagens resultat betyder ändå att han tar den första pallplatsen totalt på herrsidan sedan 1993!

Martin Ponsiluoma fick jobba lite i motvind efter en bom i första liggande. Han gick ut på det andra varvet som 19:e åkare, men avancerade fyra placeringar med snabbaste åktid. Tyvärr blev det ytterligare ett missat skott i det andra skyttet vilket gjorde att Martin föll till 18:e plats, men plockade  fyra placeringar på nytt trots en tredje bom i första stående. Han avslutade sedan med samma resultat i det sista skyttet och gick ut på slutvarvet som 12:a och hamnade också på 12:e plats i mål, fyra sekunder bakom Sebastian. Däremot var Martin 10 sekunder snabbare än landsmannen med näst bästa åktid sammanlagt, 11 sekunder efter Sturla Holm Laegreid - och var dessutom sexa på skjutvallen efter fyra serier på 1,38.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info