Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Sebastian tvåa i gastkramande jaktstart

05 DEC 2021 17:32
Trots fyra bom kom Sebastian Samuelsson på andra plats i söndagens jaktstart i Östersund, efter att ha spurtslagit fransmannen Emilien Jacquelin på upploppet. Norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen vann.
  • Skapad: 05 DEC 2021 17:32

Sebastian Samuelsson hade 13 sekunder tillgodo på närmaste man när han kom in i ledning till första liggande. Han inledde med en bom och lämnade vallen som tvåa, fyra sekunder bakom fransmannen Emilien Jacquelin. När Sebastian missade ytterligare ett skott i det andra skyttet föll han till fjärde plats, men åkte ifatt de två åkarna närmast framför med snabbaste tid på nästa varv och avancerade sedan en placering - trots en bom även i första stående. På väg in till det avgörande skyttet hade han sällskap av Emilien Jacquelin och Vetle Sjåstad Christiansen för att skjuta om segern. Sebastian tog kommandot och inledde  med fyra raka träffar, precis som norrmannen - medan fransmannen missade ett skott. Men tyvärr blev det allra sista skottet en bom, till skillnad mot Vetle Sjåstad Christiansen som lyckades nolla och gick mot en säker seger. Sebastian var knappt tre sekunder efter Emilien Jacquelin när han gav sig ut på slutvarvet, men tog sig snabbt ifatt - och på upploppet var det ingen tvekan vem som var starkast. Svensken spurtade i mål som tvåa, medan fransmannen fick nöja sig med den tredje pallplatsen. Trots bommarna imponerade Sebastian i spåret där han var snabbast av alla - och visar ännu en gång att han är en het kandidat för att vinna den totala cupen.

Precis som Sebastian missade Martin Ponsiluoma ett skott i det inledande skyttet och gick ut på det andra varvet om 12:a. Tack vare näst snabbast åktid plockade han fyra placeringar på vägen till andra liggande, men åkte tyvärr på ytterligare två bom och föll till 19:e plats. Efter samma resultat även i det tredje skyttet lämnade Martin vallen som 27:a, men fortsatte fint i spåret med andra åktid även på det fjärde varvet och var tre placeringar bättre inför sista stående. Där gick det betydligt bättre och efter fem fullträffar gick han ut på slutvarvet som 17:e man - och klättrade sedan vidare till 12:e plats i mål, 1,34 från segern. Martin hade näst bästa tid i spåret sammanlagt, knappt tre sekunder efter Sebastian. Åkformen är alltså god, så vi kan säkert se fram emot topplaceringar även av honom när skotten sitter.

Jesper Nelin fick en fin start med åttonde åktid på det inledande varvet och fullt i det första skyttet. Det gjorde att han avancerade 11 placeringar till 20:e plats, men åkte sedan på en bom i andra liggande och föll fem placeringar. Trots ytterligare ett missat skott i första stående klättrade Jesper till 20:e plats på nytt och hade haft stora möjligheter till en riktigt fin placering med ännu en nolla i det avslutande skyttet. Tyvärr blev det tre bom i stället - och efter totalt fem missade skott hamnade han på 38:e plats i mål, 2,48 bakom Vetle Sjåstad Christiansen. Idag hade Jesper 21:a åktid,  totalt 35 sekunder långsammare än Sebastian.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info