Hoppa till sidans innehåll
Foto: NordicFocus

Sebastian tvåa i jaktstarten!

09 JAN 2022 15:21
Sebastian Samuelsson gjorde precis som i OS 2018 och klättrade från 14:e ändå upp till andra plats i söndagens jaktstart i Världscupen. Dessutom avancerade Martin Ponsiluoma starkt till 27:e plats i mål.

 
  • Skapad: 09 JAN 2022 15:21

Sebastian Samuelsson hade 54 sekunder upp till täten när han gav sig iväg som 14:e man i ett snöigt och blåsigt busväder i Oberhof. Tack vare fem inledande fullträffar plockade han fem placeringar och avancerade vidare till femte plats på vägen till andra liggande, med näst snabbaste åktid. När Sebastian lyckades nolla på nytt gick han ut på det tredje varvet som fjärde man och var strax bakom norrmannen Tarjei Böe som trea när det var dags för det tredje skyttet. Där blev det en bom i den ökande blåsten, men svensken lämnade ändå vallen som femte man och låg kvar på samma placering inför sista stående. När den överlägsne ledaren Alexander Loginov åkte på hela tre bom var det i stället Quentin Fillon Maillet som tog över täten, men med Sebastian endast åtta sekunder bakom som tvåa efter sin tredje nolla. På slutvarvet närmade han sig med några sekunder till en början, men avståndet var aningen för långt och 24-åringen från Sollefteå gick till sist i mål som andre man, 10 sekunder bakom fransmannen. Vilken suverän klättring av Sebastian som hade sjunde åktid sammanlagt, 13 sekunder efter Tarjei Bö - och han var tvåa i själva jaktstarten, bara två tiondelar efter ryssen Maksim Tsvetkov!

Martin Ponsiluoma var snabbast på det inledande varvet och lyckades dessutom nolla i det första skyttet. Det gjorde att han klättrade hela 21 placeringar till 36:e plats och var tre placeringar bättre inför andra liggande. Trots en bom låg Martin kvar på 33:e plats när han gav sig ut på den tredje rundan och plockade därefter ytterligare fyra placeringar på vägen till det tredje skyttet där det blev ytterligare ett missat skott. Han låg ändå kvar på 29:e plats och avslutade sedan med en tredje bom i sista stående och blev 27:a i mål, 2,36 från segern. I spåret var Martin totalt 45 sekunder efter snabbaste åkare, men hade 15:e tid i själva jaktstarten efter en klättring på hela 30 placeringar. Han var dessutom fyra på skjutvallen, efter fyra serier på 1,49.

Det blev en fin start för Jesper Nelin som inledde loppet som 48:a, men klättrade 11 placeringar efter fullt i första liggande. Han avancerade sedan vidare till 26:e plats tack vare ytterligare en nolla i det andra skyttet, men åkte tyvärr på två bom i första stående. Det gjorde att Jesper var tillbaka på 37:e plats - och efter fem missade skott i det avslutande skyttet fick han nöja sig med 50:e plats i mål, 4,45 bakom Quentin Fillon Maillet. Jesper var sammanlagt 1,46 långsammare än Tarjei Bö åkmässigt.

Text och analys: L-G Alsenius

 

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info