Hoppa till sidans innehåll

Sharon Small - från USA till Östersund

04 DEC 2019 14:21
Från Pennsylvania till Jämtland - en lång resa för en upplevelse Sharon Small och familjen sent kommer att glömma.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 14:21

På läktaren dominerar de svenska fansen, följt av norska, tyska och andra europeiska nationer. Men en del har åkt betydligt längre än så. Under herrarnas sprint träffar vi Sharon Small som tillsammans med sin man, dotter och svärson rest ända från Pennsylvania i nordöstra USA till Sverige för att se skidskytte i världsklass. 

– Vid den här tiden firar vi Thanksgiving i USA och då brukar vi resa någonstans. Det är så dyrt att resa i USA den här tiden så vi brukar åka någon annanstans. Nu har vi varit i Stockholm först och sen åkte vi hit för att kolla skidskytte, säger Sharon Small.

Sharon Small som ursprungligen kommer från Kanada står påbylsad med varma kläder och i handen har hon både en amerikansk och kanadensisk flagga. Längre ner på läktaren står resten av familjen. Hon har tidigare upplevt OS i längdskidor live, men just skidskytteintresset väcktes i TV-soffan. 

– Det är en otroligt spännande idrott. Det kan hända så mycket på skjutvallen, bara för att man kommer in dit först betyder det inte att man vinner. Det är jätteroligt att se på, säger hon. 

Vad säger du om tävlingarna hittills?

– Det har varit jätteroligt och spännande. Svenskarna var helt fantastiska igår (lördag), säger hon och fortsätter:

– Och de svenska fansen är helt grymma. Jag älskar Sverige, maten och folket här! 

Världscuppremiären i Östersund var alltså familjens första skidskyttetävling, men med största sannolikhet inte den sista, om man får tro Sharon Small.

– Vi gillar att åka till nya ställen så är det skidskytte någon annanstans nästa år under Thanksgiving kan vi absolut tänka oss att åka dit.

Skribent: Cornelia Wikström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info