Hoppa till sidans innehåll

Simon 10:a i sprinten

28 JAN 2022 14:44
Simon Hallström överraskade med att bli 10:a i fredagens sprint vid EM i tyska Arber, tack vare fullt skytte och stark åkning. Emil Nykvist gjorde dessutom ett nytt fint lopp på 19:e plats, efter ett missat skott.
  • Skapad: 28 JAN 2022 14:44

Inför det liggande skyttet var Simon Hallström bara nio sekunder från täten och inledde dessutom med fem fullträffar. Han lämnade vallen som sjua och låg kvar på samma placering när det var dag för stående. Där tog serien nästan 47 sekunder, men Simon lyckades glädjande nog skjuta fullt ännu en gång och var 10:a när han gav sig ut på slutvarvet. Vid sista mellantiden hade han dessutom avancerat till femte plats, men mattades lite mot slutet och blev 10:e man i mål, 54 sekunder bakom Erlend Bjöntegaard från Norge. Simons felfria skytte är en stor framgång och hans andra nolla internationellt under karriären. Han var också klart bäst av svenskarna i spåret med 15:e tid totalt, 45 sekunder efter norrmannen Johannes Dale. Resultatet är dessutom nytt personbästa för Limaåkaren i IBU-cupen!

Precis som Simon fick Emil Nykvist en fin start med fullt i det liggande skyttet och gick ut på mellanrundan om 12:a, fyra sekunder bakom landsmannen. På vägen till stående tappade han bara en placering och lämnade sedan vallen som 14:e man, trots en bom. Däremot fick Emil släppa fem åkare förbi sig på slutvarvet till 19:e plats i mål, 1,30 från segern och en dryg halvminut bakom Simon. I spåret var värmlänningen 1,20 efter snabbaste man och visar på nytt att han tagit ett stort steg närmare toppen den här säsongen.

Gabriel Stegmayr inledde med två missade skott i liggande och lämnade vallen som 61:a man, men avancerade sedan 17 placeringar trots ytterligare en bom i det stående skyttet. På slutvarvet blev han passerad av två åkare, men fixade en plats i jaktstarten utan problem på 46:e plats i mål, 2,45 bakom Erlend Bjöntegaard. Åkmässigt var Gabriel 1,54 långsammare än Johannes Dale.

På väg in till det inledande skyttet var Oskar Brandt så bra som femma, men får det tyvärr inte att stämma på vallen. Han var 36:a efter två bom i det liggande skyttet, men åkte på ytterligare fyra i stående och hamnade på 78:e plats i mål, 3,53 från segern. I spåret var Oskar totalt 1,29 efter snabbaste åkare, efter att ha tappat 1,10 på slutvarvet.

Viktor Brandt hade en bom mindre än storebror Oskar efter ett missat skott i liggande och fyra i det stående skyttet, men var drygt tre minuter långsammare än Johannes Dale åkmässigt och blev 93:a i mål, 4,48 bakom vinnaren Erland Bjöntegaard.

Sverige har  tre man vidare till lördagens jaktstart där både Simon Hallström och Emil Nykvist har goda möjligheter att nå en topplacering med fortsatt stabilt skytte.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info