Hoppa till sidans innehåll

Skidskyttefamiljen växer

27 SEP 2021 10:13
Intresset för skidskytte fortsätter att öka och från förbundets sida jobbar man nu för att ta tillvara på möjligheterna. Föreningutvecklingsteam, ledarutbildningar och utbildningsmaterial är några av tillgångarna.
  • Skapad: 27 SEP 2021 10:13

Skidskyttet i Sverige är en av de sporter som vuxit under pandemin, något som är tack vare våra föreningar som inte ställt in utan ställt om!

För att tillgodose vår växande verksamhet så finns nu ett Föreningsutvecklingsteam på förbundet om 6 personer från Luleå i norr till Foresrum i syd. Vi kommer att presentera dessa personer närmare under hösten.

Med ett team som bor och verkar i hela Sverige kan vi nu arbeta närmare våra regioner och föreningar, där en målsättning är att bli 140 föreningar 2026!

Vi har även sett att intresset för att bli ledare har ökat under pandemin och för att tillgodose efterfrågan fick vi ställa om och göra våra utbildningar digitala och anpassade efter de restriktioner som funnits. Hittills har vi utbildat 47 st nya Barn och -ungdomsledare och kan erbjuda nästa utbildningstillfälle den 16 oktober och den 24 oktober med den teoretiska delen på Teams.

Vill du ha träningstips och instruktionsfilmer i skytte? Titta gärna in på träningstipssida.

I vårt framtida kikarsikte ser vi fler instruktionsfilmer. Där vi bland annat kommer att fokusera på våra luftvapen, skapa en instruktionsfilm för stående skytte, men även besöka och inspirera våra föreningar till att kunna hälsa nya skidskyttar in i familjen. 

Ungdomstränings i Vilhelmina Vilhemina, Mora och Nässjö är några orter där skidskytte växer. Även i Mora växer skidskytteverksamheten


E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info