Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Skidskytteförbundets Hederstecken

05 OKT 2020 15:53
Under Rullskidskytte SM i Dala-Järna fick tre stora profiler inom svenskt skidskytte en rejäl överraskning av ordförande Sofia Domeij.
  • Skapad: 05 OKT 2020 15:53

Ingemar Arwidson, Mikael Jansson och Olle Dahlin tilldelades där det Svenska Skidskytteförbundets högsta utmärkelse, Hederstecknet. Det är en utmärkelse som ” kan tilldelas särskilt förtjänta personer, vilka under många år gjort svenskt skidskytte utomordentligt stora tjänster eller nedlagt betydelsefullt arbete för den internationella skidskyttesportens utveckling”.

 

Årets utmärkelser tillföll en välkänd trio som har en lång och gedigen bakgrund inom svenskt skidskytte men även på internationell nivå. Ingemar och Micke har en bakgrund som spänner över allt från en egen aktiv karriär som skidskytt  till olika ledarroller som vallare eller landslagsledare och även engagemang inom förbundsstyrelse och region. Micke är numera involverad i Region Gävle/Dala och Lima SKG. Ingemar har efter nio år som Generalsekreterare i förbundet flyttat hem till Småland men är fortsatt starkt engagerad i både regionala som nationella uppdrag. Olle har varit starkt engagerad som föreningsledare och i förbundsstyrelsen som ordförande fram till 2018 då han utnämndes till President i Internationella Skidskytteförbundet. En mycket överraskad Olle Dahlin tilldelades utmärkelsen under Årsmötet som hölls digitalt i år så diplom och Hederstecken kommer han få vid nästa tillfälle han är i Östersund.  När och hur Mikael Jansson och Ingemar Arwidson överraskades framgår av filmerna nedan.

 

Ingemars video: https://youtu.be/pa2SQljf9yY

Mikes video: https://youtu.be/Rm11BBSBh-Y

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info