Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteförbundets spåkula inför 2022

31 DEC 2021 08:30
2021 läggs till historieböckerna och vi blickar in mot ett nytt år. Nästa år ser ut att bli ett år fyllt av framgång och tillväxt när frågan ställts ute på skidskytteförbundet.
  • Skapad: 31 DEC 2021 08:30

Istället för att summera året som varit, väljer vi att blicka framåt. Därför har tre profiler på skidskytteförbundet fått chansen att svara på frågan: Vad ser du i skidskytte-spåkulan inför 2022?

Anna-Maria Uusitalo, Sportchef:
- Under 2022 kommer konkurrensen vara tuffare än någonsin. Inte bara mot andra länder, konkurrensen kommer vara stenhård även oss svenskar emellan på både internationell och nationell nivå. Svenskt skidskytte blir om möjligt ännu starkare 2022, vilket innebär att vi kommer ta fler världscuppoäng än någonsin förut.

Camilla Ingerhed, Föreningsutveklare:
- 2022 kommer med ett rejält upplyft för sommar-touren i springskytte och rullskidskytte. Touren kommer stärka alla regioner och bli en perfekt uppladdning inför sommar-SM där vi får deltagar-rekord! Under 2022 säkerställs dessutom kompetensen ytterligare i regionerna med stöd från förbundet - allt för att göra våra ungdomar redo för det som väntar på Sveriges skidskyttegymnasium.

Rikard Grip, Generalsekreterare:
- Jag tror på en bra vinter med nya svenska framgångar. Inte bara OS, utan även på IBU-cupen och på Junior-VM. Jag tror att en ny svensk skidskytte-stjärna föds under 2022. Jag tror även att de svenska framgångarna skapar ringar på vattnet som gör att allt fler klubbar startas under 2022 – det blir en stor ökning av antal utövare på ungdoms-sidan! Slutligen hoppas och tror jag att pandemin släpper taget om idrotten och låter tävlandet bli enklare på både internationell och nationell nivå. Med hjälp av stärkta regioner hoppas vi på fler regionala tävlingar med stora startfält.

Skribent: Victor Agestam
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info