Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Skidskyttelandslagets tränarteam redo för fortsatt utveckling

29 JAN 2022 11:29
- Långsiktighet och kontinuitet är nyckelfaktorer för sportslig utveckling, säger Rikard Grip, Skidskytteförbundets Generalsekreterare. Därför är jag väldigt nöjd över att vi redan nu har tränarteamet klart fram till 2026.
  • Skapad: 29 JAN 2022 11:29

Utvecklingen för Svenskt Skidskytte har varit mycket positiv de senaste åren, där en stark tillväxt har skett både på bredden och i elitverksamheten. Rekordsäsongerna har avlöst varandra och intresset för att följa de svenska skidskyttestjärnorna är större än någonsin. En betydande del av resultatutvecklingen tillskrivs lokaliseringen av både landslags- och förbundsorganisation på Nationalarenan för Skidskytte i Östersund.

De svenska landslagsåkarna, som samtliga är bosatta i Östersund, tränar dagligen tillsammans under ledning av tränarteamet vilket leder till stark sammanhållning och effektivitet. Denna etablerade struktur kommer bibehållas och utvecklas vidare med tränarteamet intakt för den kommande perioden fram till år 2026:

Anna Maria Uusitalo, Sportchef

Johannes Lukas, Huvudtränare

Mattias Nilsson, Assisterande tränare och logistikansvarig

Johan Hagström, Skyttetränare

Jean-Marc Chabloz, Skyttetränare

- Vi har ett starkt tränarteam där våra personligheter och kompetenser kompletterar och överlappar varandra, säger Anna Maria Uusitalo. Vi förenas i en gemensam målsättning som är att alltid göra det bästa för de aktiva och för Svenskt Skidskytte. För att uppnå målet så söker vi ständigt efter utveckling och det känns mycket bra att tillsammans få fortsätta den resa vi ännu bara har börjat på.

Avsikten är att fortsätta att förstärka miljön kring de aktiva i Östersund och med strävan att ytterligare förbättra förutsättningarna för att kunna konkurrera internationellt.

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info