Hoppa till sidans innehåll

Skidskyttet växer i Blekinge: ”Har sett en stor ökning av intresse det senaste året”

19 APR 2021 08:28
Skidskytte fortsätter att växa i Sverige och allt fler ungdomar intresserar sig för att utöva sporten. En av de klubbar som nyligen startat upp skidskytteverksamheten är Ronneby OK i Blekinge, där intresset har varit stort det senaste året.
  • Skapad: 19 APR 2021 08:28

Ronneby OK är ett av de senaste tillskotten till föreningar som bedriver skidskytteverksamhet i Sverige. Klubben har haft ungdomsverksamhet inom längdskidor de fyra senaste åren, men har nu alltså valt att även erbjuda skidskytte till sina aktiva ungdomar.

– Vi har haft ett par skidskytteträningar tidigare också men då med elektroniska vapen. Precis som för många andra föreningar så är det ju lite svårt att lösa allt praktiskt med just skidskytte men vi tycker också att det är viktigt att erbjuda det som ungdomarna faktiskt önskar, säger Ingemar Ericsson som är ansvarig för skidskyttet i Ronneby OK.

– Ambitionen är att bygga en luftgevärsbana inom en snar framtid, för att skapa ännu bättre förutsättningar för skidskytte här i Ronneby, fortsätter han.

Det har skett en stor ökning av intresse för just skidskytte hos ungdomarna i föreningen det senaste året, enligt Ingemar. I samband med det har flera önskemål har kommit in om att få träna just skidskytte i kombination med längdskidåkningen.

– Det är framförallt det senaste året som fler har framfört önskemål om just skidskytte, och min känsla är att intresset har blivit betydligt större. Många av ungdomarna har följt de svenska skidskyttarna på TV under vintern och jag tror att många har blivit inspirerade av de många svenska framgångarna, säger han.

En av de aktiva ungdomarna i Ronneby OK är 15-åriga Elin Saleskog. Hon är en av de som har pushat för att få testa på skidskytte i klubben och tycker att sporten bjuder på en rolig och utmanande kombination.

– Jag har kollat mycket på skidskytte på TV och tyckte det kändes roligt att få testa på, så det känns väldigt kul att vi får göra det nu. Det är lite svårt att skjuta med puls men det gör det också ännu mer spännande eftersom man inte vad som ska hända riktigt, berättar hon.

Foto: Jörgen Larsson

 

Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info