Hoppa till sidans innehåll

Spännande sprintdueller i Sverigecupen

13 DEC 2021 08:19
Det blev sex nya juniorsegrare i söndagens sprinttävlingar i Swe Cup som avgjordes i Boden. Däremot lyckades både Felicia Lindqvist och Gabriel Stegmayr vinna för andra dagen i rad i seniorklasserna.
  • Skapad: 13 DEC 2021 08:19

Damer 16/17

Det var Astrid Karlstedt från Biathlon Östersund som tog hem segern i damernas yngsta juniorklass. Hon låg visserligen bara sjua efter två bom i det liggande skyttet, men revanscherade sig snabbt med fem fullträffar i det stående skyttet. Det gjorde att Astrid hade fem sekunder tillgodo mot Tullus Greta Seldahl när hon gav sig ut på slutvarvet - ett avstånd som hon drygade ut till 26 sekunder i mål tack vare klart bästa åktid. Greta imponerade med fullt skytte och var i sin tur en dryg halvminut före trean, Julia Björn från SK Bore, som missade två skott sammanlagt.

Herrar 16/17

Igår hade Martin Höiby från OK Landehof en jobbig dag på skjutvallen med 11 bom, men i dagens sprint gick det bättre. Han var snabbast redan på väg in till det liggande skyttet och lämnade vallen med en ledning på sex sekunder efter fem fullträffar. På mellanrundan växte avståndet ytterligare och trots en bom i stående gick Martin ut på varvet 42 sekunder före nollskytten Valter Elofsson från Tullus. Han vann till slut med hela 1,20 före gårdagens distansvinnare Filip Eriksson från SK Bore som passerade Valter och knep andraplatsen med tre sekunder tillgodo efter två bom.

Foto: I 19 IF

Damer 18/19

Precis som igår stod striden om segern mellan Kimstads Alice Pettersson  och Belle Spetz från Anundsjö. Båda inledde med fullt i det liggande skyttet, men Belle lämnade vallen i en ledning med 11 sekunder och dubblerade sedan avståndet på den andra rundan. Trots en bom mer i stående var Belle fortfarande sju tiondelar före ut på slutvarvet där hon dessutom var klart snabbare och utökade segermarginalen till 16 sekunder. Alice hade i sin tur 12 sekunder tillgodo på Linn Jansson från Tullus som blev trea i mål efter tre missade skott.

Herrar 18/19

Victor Berglund från hemmaklubben I 19 tog kommandot direkt med en ledning på en halvminut efter fullt i det liggande skyttet. Han fortsatte starkt även på det andra varvet - och trots en bom i stående lämnade Victor vallen nästan 50 sekunder före Moraåkarna Samuel Dunder och Jacob Larsson.  Han vann till slut med 44 sekunder tillgodo på Jacob som hade tre bom totalt. Samuel imponerade med fullt skytte, men hamnade utanför pallen efter att ha blivit passerad även av Albert Marjeta från Luleå Gjutaren som körde in på tredje plats, 57 sekunder från segern efter ett missat skott.

Foto: I 19 IF

Damer 20/22

Det blev till sist en duell mellan Tullus Bente Skåle och Erika Österman från Häverödal i damernas äldsta juniorklass. Erika hade ledningen efter fullt i det liggande skyttet, men Bente var bara 12 sekunder efter som fyra med samma fina resultat. När båda sedan nollade även i stående hade Erika fortfarande täten med 10 sekunder före Bente som avancerade till andra plats. På slutvarvet drygade Erika sedan ut segermarginalen till 17 sekunder, medan Bente var ytterligare 10 sekunder före lagkompisen Anna-Karin Heijdenberg. Hon klarade till slut tredjeplatsen med tre tiondelar tillgodo på  Alva Sköld från Mora som hamnade utanför pallen.

Herrar 20/22

I distansvinnaren Anton Ivarssons frånvaro lyckades lagkompisen från Tullus, Emanuel Westberg, ta hem segern. Han inledde med fullt i det liggande skyttet och lämnade vallen med en ledning på drygt 40 sekunder - och trot tre bom i stående behöll han täten. Emanuel hade 40 sekunder tillgodo på Sundsvalls Knut Vikström när han gav sig ut på slutvarvet och trots att Knut närmade sig var Emanuel en halvminut före i mål. Erik Larsson från Mora var överlägset snabbast i spåret, men fick nöja sig med tredje plats i mål efter sex missade skott - en dryg sekund bakom Knut.

Damer seniorer

Amanda Lundström från I 19 fick en fin start på hemmaplan i dagens sprint med fullt i det inledande skyttet. Hon var först ut på mellanrundan, men bara sex sekunder före gårdagens vinnare, Felicia Lindqvist från Biathlon Östersund, som missade ett skott. På väg in till stående var de båda helt lika, men Felicia klarade sig sedan med en bom medan Amanda missade två skott. Det gjorde att Felicia tog över täten med en dryg halvminut - och drygade dessutom ut segermarginalen till 53 sekunder i mål. Amanda lyckades ändå behålla andraplatsen med 22 sekunder tillgodo på Finnskogas Annie Lindh som blev trea efter tre bom.

Foto: I 19 IF

Herrar seniorer

Det blev en ny stabil seger för Gabriel Stegmayr från Dala-Järna som hade ledningen i stort sett från start till mål. Trots en bom i liggande lämnade han vallen fyra sekunder före Johan Bergman från I 21 som hade samma skjutresultat, men på väg in till stående hade hans försprång minskat till en  dryg sekund. När Gabriel klarade sig med en bom medan Johan missade två skott växte dock avståndet till 23 sekunder - och i mål blev Gabriels segermarginal en knapp halvminut. Victor Olsson från Biathlon Östersund tog hand om den tredje pallplatsen, ytterligare 17 sekunder bakom efter två missade skott.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info