Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Sprintseger för snabbåkande Sebastian!

28 NOV 2021 17:15
Det blev svensk seger även i herrarnas världscupsprint i Östersund, till hemmapublikens stora glädje. Sebastian Samuelsson sköt fullt och åkte snabbast i ett närmast perfekt lopp, med två norrmän närmast bakom.

 
  • Skapad: 28 NOV 2021 17:15

Sebastian Samuelsson var snabbast av alla redan till den första mellantiden och lämnade också vallen i en ledning med några sekunder efter fem fullträffar i det liggande skyttet. Han var fortfarande i täten på väg in till stående - och när Sebastian nollade på nytt visste jublet inga gränser på läktarna. Han hade fem sekunder tillgodo på Johannes Thingnes Bö som också sköt fullt när han gav sig ut på slutvarvet, men där var det ingen tvekan om vem som var starkast. Sebastian drygade ut ledningen med ytterligare sju sekunder på vägen till mål som suverän segrare, före norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen som lyckades passera Johannes Thingnes Bö med fyra tiondelar. Den här gången var Sebastian dessutom snabbast av alla i spåret sammanlagt, fem sekunder före fransmannen Emilien Jacquelin - ett tydligt bevis på att svensken har goda möjligheter att kämpa om totalsegern i Världscupen den här säsongen.

Precis som i distansloppet inledde Jesper Nelin starkt i spåret och lyckades också skjuta fullt i liggande. Han var så bra som sexa när han gav sig ut på mellanrundan och hade bara 26 sekunder upp till ledande Sebastian inför det stående skyttet. Men tyvärr åkte han på två bom och föll tillbaka i resultatlistan. Jesper klättrade ändå åtta placeringar på slutvarvet till 30:e plats i mål, 1,31 från segern. I spåret hade han 14:e åktid, 44 sekunder bakom den segrande landsmannen. 

Peppe Femling fick också en fin start med fem fullträffar i det liggande skyttet och lämnade vallen som 20:e man. Han var fortfarande bara 17 sekunder efter Jesper som 25:a på väg in till stående, men efter två missade skott även för honom hamnade han utanför poängplats ännu en gång som 47:a i mål, drygt två minuter bakom Sebastian. Åkmässigt var Peppe totalt 1,24 efter landslagskompisen i spåret.

På det första varvet var Malte Stefansson en knapp halvminut från täten som 42:a - och därefter en placering bättre efter fem fullträffar i det liggande skyttet. Det fanns en klar chans till poäng för första gången med ytterligare en nolla i stående, men tyvärr missade Malte det allra sista skottet och gick ut på slutvarvet som 46:a . Till slut spurtade han i mål på 49:e plats, en sekund bakom Peppe. Malte var 1,32 långsammare än Sebastian i spåret, men resultat är ändå ett fall framåt för den lovande 21-åringen från Oxberg.

Precis som igår gick Oskar Brandt för fullt från start och var femma in till det liggande skyttet, men åkte tyvärr på två bom. Tack vare åttonde åktid på mellanvarvet plockade han drygt 30 placeringar och var 40:e man på väg in till stående. Men ytterligare tre missade skott gjorde att Oskar hamnade på 61:a plats i mål, 2,23 från segern. Det var ändå imponerande att se den optimistiska satsningen, men Oskar höll också farten fint loppet igenom med sjunde tid i spåret sammanlagt - bara 26 sekunder efter Sebastian, och före snabbåkare som Quentin Fillon Maillet och Tarjei Bö.

Tyvärr fick Martin Ponsiluoma en trist start idag också med hela fyra bom i det liggande skyttet. Det blev ytterligare ett missat skott i stående och till slut blev han 79:a i mål 2,52 från segern. I spåret var Martin 36 sekunder långsammare än Sebastian med 11:e åktid.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info