Hoppa till sidans innehåll

Städa Sverige

20 MAR 2020 16:47
En helg i mitten av augusti var Tullus Skidskyttar med och plockade skräp utmed Indalsälven tillsammans med Städa Sverige och Björn Ferry. En gedigen miljöinsats som dessutom gav klirr i klubbkassan.
  • Skapad: 20 MAR 2020 16:47

Vi tycker att det är viktigt att hålla naturen ren och fri från skräp, därför stödjer vi Städa Sverige och våra skidskytteföreningar får på så vis chansen att stärka sin egna klubbkassa samtidigt som de gör en insats för naturen. Kolla in videon här ovan för att se hur det går till.

Svenska Skidskytteförbundet är en av 43 medlemmar i Städa Sverige - idrottens miljöorganisation. Varje år ges hundratals idrottsföreningar uppdrag att städa sin närmiljö i Städa Sveriges projekt, för en ersättning till klubben. När Städa Sveriges och Fortums projekt Älvstädningen kom till Östersund i mitten av augusti, var Tullus Skidskyttar en av de deltagande föreningarna. Tillsammans med bland annat Städa Sveriges ambassadör Björn Ferry städade man bort bland annat plast, cigarettfimpar, frigolit, små ballonger, nätrester, en mobiltelefon och en utgåva av Gamla Testamentet från kanten av Indalsälven.


Det här var första gången som Tullus Skidskyttar var med i ett städprojekt med Städa Sverige.
- Det var roligt. Ungdomarna ville inte riktigt sluta städa, säger Ingrid Millestu, förälder till en av de medverkande ungdomarna.

Ersättning till klubben
Intresset för skidskytte är stort i Östersund och den ersättning på några tusen som föreningen får för sin städinsats kommer väl till pass.
- Det går nog till ammunition, kan man säga. Vi gör ändå av med 100 000 skott varje år. För summan kan vi annars köpa ett nytt luftgevär, så att vi kan ta in fler barn i verksamheten, eller en kikare med stativ. Så pengarna går åt, säger Jan Forsgren, ordförande i skidskyttesektionen.

Vill städa mer!
Nu när föreningen premiärstädat, så har de också förhoppningar om fler städuppdrag.
- Vi vill vara med igen! Alla måste ta sitt ansvar för miljön och detta är ett sätt. Vi bidrog till en renare miljö vid Storsjön och Indalsälven och medvetenheten om miljö, nedskräpning och återvinning ökade bland oss som deltog. Det var en trevlig dag, och vi gjorde nytta samtidigt som vår klubb tjänade pengar, summerar Jan Forsgren insatsen.


Tidigare i år har också Häverödals SK deltagit i projekt med Städa Sverige. HSK skidskyttar, Svegs IK Skidor och Finnskoga IF Skidskytte deltog i fjol. Alla skidskytteföreningar är välkomna att anmäla intresse för att vara med!

Vill ni också städa och tjäna pengar?
Vill er förening också bidra till en skräpfriare miljö i er närmiljö, och tjäna en slant till klubbkassan samtidigt? Läs mer och anmäl då ert intresse för uppdrag på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info