Hoppa till sidans innehåll

Stående skyttet sänkte svenskarna

06 MAR 2022 16:29
Precis som damerna hade de svenska herrarna problem på skjutvallen i söndagens jaktstart i Kontiolahti. Martin Ponsiluoma blev 20:e man i mål, medan Oskar Brandt tog världscuppoäng för första gången.
  • Skapad: 06 MAR 2022 16:29

Martin Ponsiluoma hade tredje åktid på det första varvet och klättrade 12 placeringar till åttonde plats efter fem fullträffar i det inledande skyttet. Däremot gjorde en bom i andra liggande att han föll sex placeringar, men gick sedan ut på det fjärde varvet som 13:e man trots ytterligare ett missat skott i första stående. Martin plockade dessutom tre placeringar på vägen till det avslutande skyttet med tredje tid i spåret, men åkte på tre bom. På slutvarvet tog han sig ändå förbi fyra man till 20:e plats i mål, 1,46 bakom fransmannen Quentin Fillon Maillet. Åkmässigt var Martin snabbast av alla, fyra sekunder före tysken Philipp Nawrath.

En bom i det första skyttet gjorde att Sebastian Samuelsson föll fem placeringar till 10:e plats. Däremot lyckades han skjuta fullt i andra liggande och lämnade vallen på sjätte plats - och var bara en sekund från pallen som femma inför det tredje skyttet. Tyvärr missade Sebastian ytterligare tre skott och föll till 15:e plats och fick sedan samma resultat även i sista stående och tappade ytterligare åtta placeringar. På slutvarvet fick han dessutom släppa Martin förbi sig och blev 24:a i mål, 2,07 från segern. I spåret var Sebastian totalt 39 sekunder långsammare än landsmannen.

Martin Ponsiluoma (och Sebastian Samuelsson i bakgrunden). Foto: Nordic focus

Peppe Femling inledde med en bom i första liggande och tappade sex placeringar till 15:e plats, men tog revansch med fem fullträffar på 26 sekunder i det andra skyttet och lämnade vallen som 10:a. Tack vare samma fina resultat i första stående klättrade han vidare till sjunde plats, men fick släppa fyra åkare förbi sig på vägen till det sista skyttet. Tyvärr missade Peppe ytterligare tre skott och föll till 26:e plats och blev till sist 33:a i mål efter ett tungt slutvarv, 2,50 bakom Quentin Fillon Maillet. Åkmässigt var han 1,37 långsammare än Martin.

Tack vare fullt i de båda liggande skyttena plockade Oskar Brandt 10 placeringar till 37:e plats - och avancerade dessutom ytterligare två placeringar trots en bom i det tredje skyttet. När värmlänningen missade två skott till i sista stående föll han däremot till 40:e plats, men lyckades passera tre åkare på ett starkt slutvarv och ta poäng för första gången i Världscupen som 37:a, 3,09 från segern. Oskar klättrade 10 placeringar och var totalt 48 sekunder långsammare än Martin i spåret, men bara nio sekunder efter Sebastian.

Oskar Brandt och Jaakko Ranta i mål. Foto: Nordic focus

Precis som Oskar inledde Malte Stefansson lovande med två nollor och avancerade sex placeringar till 38:e plats, strax bakom landsmannen. Men tyvärr gjorde fem bom i det stående skyttena att han föll 15 placeringar. Malte passerade i alla fall fyra man på slutvarvet till 49:e plats i mål, 4,27 bakom Quentin Fillon Maillet - och han var sammanlagt  1,12 långsammare än Martin åkmässigt.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info