Hoppa till sidans innehåll

Stina bästa svenska i sprinten

18 MAR 2022 15:47
Skyttet stod i vägen för svenska topplaceringar i damernas sprint i Världscupen, i ett varmt och soligt Holmenkollen. Stina Nilsson var främst på 16:e plats - och med Elvira Öberg på placeringen bakom.
  • Skapad: 18 MAR 2022 15:47

Stina Nilsson var fint med som trea på väg in till det liggande skyttet, men lämnade vallen på 21:a plats efter ett missat skott. På mellanrundan avancerade hon däremot 11 placeringar med femte åktid, men åkte sedan på ytterligare en straffrunda i stående. Det gjorde att Stina var 16:e åkare ut på slutvarvet och hamnade också på 16:e plats i mål, 1,30 bakom Tiril Eckhoff. I spåret hade hon nionde tid sammanlagt, 48 sekunder efter den segrande norskan - men fortsätter att stabilisera skyttet mer och mer.

På det första varvet var Elvira Öberg tre sekunder efter Stina och åkte dessutom på tre bom i liggande. Hon klättrade ändå drygt 20 placeringar till 38:e plats på vägen till det stående skyttet och tog sedan revansch med fem fullträffar. Tack vare det var Elvira 24:a ut från vallen och avancerade ytterligare sju placeringar med femte tid på slutvarvet till 17:e plats i mål, sju tiondelar bakom Stina. Hon var däremot 19 sekunder före henne i spåret med tredje tid totalt, 29 sekunder efter snabbaste åkare.

Linn Persson ramlade olyckligt på det första varvet och tappade dyrbar tid. Hon åkte också på en bom i det liggande skyttet och lämnade vallen en dryg minut från täten som 42:a. Däremot avancerade Linn 11 placeringar på mellanrundan och klättrade sedan vidare till 26:e plats, trots ännu ett missat skott i stående. På slutvarvet plockade hon dessutom tre placeringar och blev 23:a i mål, 1,45 från segern. Linn var totalt 1,23 långsammare än Tiril Eckhoff åkmässigt.

Efter flera fina resultat i IBU-cupen fick Emma Nilsson chansen i Världscupen för första gången på två år. Hon inledde också lovande med fem fullträffar i liggande och var 25:a ut på mellanvarvet - och lyckades sedan nolla även i det stående skyttet. Det gjorde att Emma avancerade till 16:e plats, men tröttnade lite på slutrundan och blev 24:a i mål, sex sekunder bakom Linn. I spåret var hon 1,56 efter snabbaste åkare, men det felfria skyttet imponerar.

Tack vare fullt i det liggande skyttet lämnade Mona Brorsson vallen som 18:e åkare, men föll sju placeringar på vägen till stående. Där åkte hon på en straffrunda och gick ut på slutvarvet som 21:a, men fick släppa sex åkare förbi sig och hamnade på 27:e plats i mål, 1,57 från segern. Mona är fortfarande inte helt återhämtad efter sin sjukdom utan var 1,41 långsammare än Tiril Eckhoff åkmässigt, men är på rätt väg - och skyttet var stabilt.

Hanna Öberg var bara två tiondelar efter Stina som femma inför det liggande skyttet, men fick en jobbig start med hela fyra bom. Trots ytterligare ett missat skott i stående avancerade hon 25 placeringar till 44:e plats och hamnade till sist på poängplats som 39:a i mål, 2,26 bakom Tiril Eckhoff. Hanna hade 11:e tid totalt i spåret, 49 sekunder långsammare än norskan - men bara en sekund efter Stina. Hon hade dessutom fjärde skjuttid.

Ingela Andersson kände sig krasslig och kom tyvärr inte till start.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info