Hoppa till sidans innehåll

Stina Nilsson tilldelas priset ”Årets rookie”

11 JUN 2021 11:20
Varje år delar svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst sagt omtalad debutant inom sporten.
  • Skapad: 11 JUN 2021 11:20

Årets rookie är Stina Nilsson!

Priset ”Årets rookie” tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen som gått.  Tidigare år har bland annat landslagsåkare så som Mona Brorsson, Anna Magnusson, Jesper Nelin och Elvira Öberg tilldelats priset för sina prestationer och framsteg under en säsong.

Under fredagsförmiddagen överraskades Stina Nilsson med en motivering, blommor och ett diplom när hon tilldelades priset som ”Året rookie” inom svenskt skidskytte av Rikard Grip. Motiveringen till utmärkelsen innefattar bland annat Stinas framgångar under världscupavslutningen på hemmaplan i Östersund där hon tog fina placeringar i såväl sprint som jaktstart.

– Men vilken fin motivering, och vilken överraskning. En väldigt bra start på helgen så här en fredagsmorgon, säger Stina Nilsson när hon tar emot priset från Rikard Grip. 

Stort grattis Stina!

Motiveringen i sin helhet
Sällan har en nykomling varit mer rookie än i år. När hon tog steget från längd till skidskytte blev det en stor nyhet både inom och utom Sveriges gränser. Att under en pandemisäsong, med endast 4 nationella starter i ryggen, ta steget ut i den internationella hetluften på IBU Cuptävlingar är stort. Och dessutom i världscupdebuten på hemmaplan i Östersund ta fina placeringar på sprint och jaktstart visar att hon är har bytt idrott för att stanna. 
Årets rookie är Stina Nilsson.

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info