Hoppa till sidans innehåll

Stina trea i sprinten!

05 MAR 2022 15:33
Stina Nilsson tog sin första pallplats i Världscupen som trea i lördagens sprint i Världscupen, bara fem sekunder från segern efter en bom och bästa tid i spåret. Sverige hade dessutom fyra åkare bland de 10 bästa.
  • Skapad: 05 MAR 2022 15:33

Stina Nilsson var bra med från början som tredje åkare på väg in till liggande och lämnade också vallen som trea efter fullt skytte, två sekunder bakom Denise Herrmann. På mellanrundan hade hon snabbast åktid och var i slagläge för seger som tvåa inför det stående skyttet, bara en halv sekund från täten. Precis som tyskan missade Stina ett av skotten, men sköt betydligt långsammare och föll till sjätte plats - men avslutade sedan med bästa åktid på nytt och tog sig förbi tre åkare till tredje plats i mål och den första pallplatsen i Världscupen, bara fem sekunder bakom segrande Denise Herrmann. 28-åringen från Lima imponerade på vallen med endast en bom och var dessutom snabbast av alla i spåret. Stort grattis Stina till en suverän insats!

– Jag är så himla glad, det betyder mycket att få knyta ihop säcken, sa en glädjestrålande Stina Nilsson till SVT Sport efter tredjeplatsen och fortsatte:

– Det är så sjukt, fast jag har haft en smygbra känsla hela dagen, åkningen stämde jättebra och skyttet… det är så sjukt att jag ska få gå upp på pallen!

Stina Nilsson på upploppet. Foto: Nordic focus

På väg in till det första skyttet var Hanna Öberg tre sekunder efter Stina, men åkte på en bom och gick ut på det andra varvet på 19:e plats. Hon tog däremot snabb revansch med fem fullträffar på 22 sekunder i stående och klättrade till tredje plats. På slutvarvet tog hon dessutom in några sekunder mot ledande Denise Herrmann med tredje åktid, men fick släppa Stina förbi sig med knappt två sekunder och hamnade snöpligt precis utanför pallen som fyra i mål, sju sekunder från segern. Hanna gjorde en stark insats åkmässigt med sjätte tid totalt, 18 sekunder efter Stina - och var snabbast av alla på skjutvallen efter två serier på 49 sekunder.

Hanna Öberg. Foto: Nordic focus

Elvira Öberg var snabbast av alla på det första varvet, men missade ett skott i liggande. Hon var ändå bara 16 sekunder från täten som 10:a när hon lämnade vallen och plockade dessutom tre placeringar på vägen till det stående skyttet. Trots ytterligare ett missat skott gick Elvira ut på slutvarvet som nia och klättrade sedan vidare med näst bästa åktid till sjunde plats i mål, 18 sekunder bakom Denise Herrmann. I spåret var hon även näst snabbast sammanlagt, bara tre sekunder efter Stina - och Elvira hade faktiskt tagit hem segern med samma skytte som de tre medaljörerna.

Elvira Öberg. Foto: Nordic focus

Tack vare fem fullträffar i det liggande skyttet låg Linn Persson på sjätte plats, bara 12 sekunder bakom ledande Denise Herrmann. Däremot gjorde en bom i stående att värmländskan föll åtta placeringar, men avslutade därefter starkt med åttonde åktid på det sista varvet och avancerade fyra placeringar till 10:e plats i mål, 32 sekunder från segern. Linn hade 12:e tid i spåret sammanlagt, 33 sekunder efter Stina - och har inte mer än en dryg straffrunda upp till pallen inför morgondagens spännande jaktstart.

Anna Magnusson inledde med en bom i det liggande skyttet och lämnade vallen som 47:a, men avancerade sedan hela 17 placeringar till 30:e plats efter fem fullträffar i stående, På slutvarvet fick hon släppa en åkare förbi sig, men höll ändå farten någorlunda och blev 31:a i mål, 1,22 bakom Denise Herrmann. I spåret var Anna visserligen 1,23 långsammare än Stina, men gjorde en stabil insats på skjutvallen.

Ett glatt svenskt lag. Foto: Nordic focus

Det blev en lovande start för Johanna Skottheim som lyckades skjuta fullt i liggande och gick ut på mellanrundan som 22:a, men åkte tyvärr på en bom i det stående skyttet och föll sju placeringar. Hon blev dessutom passerad av sex åkare på slutvarvet och hamnade på 35:e plats i mål, 12 sekunder bakom Anna. Åkmässigt var Johanna 13 sekunder långsammare än henne, men dagens insats är ändå ett klart fall framåt.

Text och analys: L-G Alsenius
Foto: Nordic focus

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info