Hoppa till sidans innehåll

Stort skidskytteintresse på Gotland

03 JUN 2021 10:54
Under helgen genomfördes utbildningar och inspirationsträningar för skidskytteintresserade i Visby, där föreningen Svaide Roma SOK har planer för att starta upp skidskytteverksamhet.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2021 10:54

Intresset för skidskytte runt om i Sverige fortsätter att öka och nya aktiva föreningar dyker upp över hela landet. Skidskytteförbundets konsulenter är de som arbetar närmast föreningarna inför, under och en tid efter uppstarten – dels för att inspirera till att faktiskt starta en skidskytteförening men också för att finnas med som stöd för föreningarna.

Jörgen Larsson, som är skidskyttekonsulent i regions Syd, var under förra helgen på besök hos skid- och motionsklubben Svaide Roma på Gotland för att inspirera och lära ut om skidskytte till såväl ledare som aktiva.

– Det har varit jätteroligt, vi har lärt oss att skjuta, lite grann kring säkerheten och hur vi ska komma vidare. Det är lite svårt att säga redan nu hur det kommer att bli framöver, men tanken är att vi ska ligga lite lågt här under sommaren och sen dra igång på allvar till hösten, säger Pär Gustafsson som är skidskytteansvarig i Svaide Roma SOK.

Hör P4 Gotlands inslag från helgens skidskytte i Visby här (länk).

Svaide Roma SOK.

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info