Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Suverän seger för Hanna i sprinten!

28 NOV 2021 13:20
Hanna Öberg tog snabb revansch genom att vinna damernas världscupsprint i Östersund, efter fullt skytte och tredje tid i spåret. Dessutom hamnade Elvira Öberg på åttonde plats och med Linn Persson som nia.
  • Skapad: 28 NOV 2021 13:20

Det var en laddad Hanna Öberg som gav sig iväg efter bommarna i lördagens distanslopp. Den här gången inledde hon med fem säkra fullträffar i liggande och lämnade vallen på femte plats, 10 sekunder från täten. Hon höll placeringen på väg till det stående skyttet - och efter en ny imponerande nolla på 22 sekunder tog hon över ledningen, till hemmapublikens stora jubel. Det skiljde bara knappt två sekunder till Anais Chevalier-Bouchet, men på slutvarvet var Hanna obeveklig och drygade ut segermarginalen till 11 sekunder före fransyskan, tack vare näst bästa åktid . Precis som igår hade hon tredje tid i spåret sammanlagt, 20 sekunder efter snabbaste åkare - och visade dessutom att skyttet i distansloppet var en engångsföreteelse. Hanna är tillbaka i toppen för att stanna!

Precis som i distanstävlingen inledde Elvira Öberg i ett rasande tempo och var snabbast av alla in till det liggande skyttet, men lämnade vallen på 17:e plats efter ett missat skott. Hon klättrade sedan nio placering på mellanrundan och hade fortfarande chansen till en topplacering när det var dags för stående. Tyvärr blev det ytterligare en bom, vilket gjorde att Elvira gick ut på slutvarvet som 15:e åkare. Men tack vare bästa åktid och publikens stöd avancerade hon till åttonde plats i mål, 39 sekunder bakom Hanna. Ännu en gång var hon klart snabbast i spåret, totalt 11 sekunder före norskan Marte Olsbu Röiseland. Elvira imponerade stort på nytt och frågan är bara hur länge det dröjer innan den riktiga fullträffen kommer?

Linn Persson inledde med en bom i liggande och fick jobba lite i motvind. Men med åttonde åktid på mellanrundan avancerade hon hela 22 placeringar och var 24:a inför det stående skyttet. Där gick det också bättre -och efter fem fullträffar lämnade Linn vallen som 11:a. På slutvarvet plockade hon sedan ytterligare två placeringar och spurtade i mål på nionde plats, åtta sekunder bakom Elvira. Åkmässigt var hon 36 sekunder efter sin unga landslagskompis med 12:e tid i spåret - ett starkt formbesked även för Linn som har topplaceringar inom räckhåll den dag alla skotten sitter .

Vi fick se ett nytt fint lopp av Mona Brorsson, inte minst i spåret där hon åker som aldrig förr. Hon var sexa inför det liggande skyttet och lämnade sedan vallen på en sensationell tredjeplats efter fem fullträffar. Mona var fortfarande före Hanna som fyra på väg in till stående, men tyvärr åkte hon på två bom och föll till 20:e plats - och med ens försvann chansen till en topplacering. Mona plockade ändå två placeringar på slutvarvet till 18:e plats i mål, 1,06 från segern. Hon imponerade dessutom med nionde tid i spåret, totalt en knapp halvminut långsammare än Elvira.

Anna Magnusson var bara 14 sekunder från täten på det första varvet som 12:a, men inledde med en bom i liggande. Hon gick ut på mellanrundan som 38:a,  men avancerade sedan 20 placeringar efter fem fullträffar på 26 sekunder i det stående skyttet. På slutvarvet fick Anna visserligen släppa Mona och ytterligare en åkare förbi sig, men spurtade ändå i mål på en fin 20:e plats, drygt två sekunder bakom landslagskollegan. Sammanlagt var hon 58 sekunder långsammare än Elvira, men fick äntligen visa att hon har kapacitet att nå toppen.

Det gick ett sus genom publiken när speakern medelade att Stina Nilsson hade näst bästa tid vid första mellantiden - och hon var fortfarande trea på väg in till det liggande skyttet. Hon inledde med en bom och lämnade vallen på 27:e plats, men avancerade hela 13 placeringar på mellanrundan och hade slagits om en topp 10-placering med fullt i stående. Tyvärr blev det tre bom i stället, vilket gjorde att Stina fick nöja sig med 55:e plats i mål, 2,03 bakom Hanna. I spåret mattades hon lite efterhand och var totalt 33 sekunder efter Elvira - men tre sekunder snabbare än Linn.

Sammantaget gjorde de svenska damerna en riktigt stark laginsats med fem åkare bland de 20 främsta - snyggt jobbat!

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info