Hoppa till sidans innehåll

Svensk seger i damernas stafett!

11 DEC 2021 17:14
De svenska damerna höll för favorittrycket och tog en säker seger i lördagens världscupstafett i Hochfilzen, trots en överraskande straffrunda i det allra sista skyttet i överlägsen ledning.
  • Skapad: 11 DEC 2021 17:14

Precis som i Östersund tog Linn Persson hand om startsträckan för det svenska laget. Hon var fyra på väg in till det liggande skyttet och lämnade  vallen på samma placering, tack vare fem säkra fullträffar på 27 sekunder. Linn kom in till stående som tvåa, strax bakom Lisa Vittozzi. - och när svenskan lyckades skjuta fullt ännu en gång på 23 sekunder gick hon ut på slutvarvet som fortsatt tvåa. Hon tog sig snabbt ifatt italienskan och Sverige växlade till slut strax före Italien - och med Polen som tredje lag, 13 sekunder bakom. Linn gjorde en riktigt stark sträcka med tredje tid totalt i spåret, bara tre sekunder efter norskan Ingrid Landmark Tandrevold - och hade dessutom tredje skjuttid, efter två felfria serier på 50 sekunder.

Linn växlar över till Anna. Foto: Nordic Focus

Anna Magnusson lämnade italienskan Samuela Comola bakom sig direkt och hade ledningen med nio sekunder på väg in till det liggande skyttet. Tack vare fem fullträffar på 27 sekunder behöll hon täten och hade 11 sekunder tillgodo på närmaste lag när det var dags för stående. Tyvärr gjorde två extraskott att Anna fick släppa Frankrike och Österrike förbi sig, men hon passerade snabbt Lisa Theresa Hauser på slutvarvet och närmade sig också Anais Chevalier-Bouchet en aning. Vid växling skiljde det åtta sekunder till Frankrike - och med Österrike strax bakom Sverige. Anna hade nionde åktid, totalt 36 sekunder efter finländskan Mari Eder - och hon var åtta på själva sträckan.

Redan vid nästa mellantid var Elvira Öberg uppe i täten och kom in till liggande tillsammans med fransyskan Chloe Chevalier. Trots ett extraskott lämnade svenskan vallen 16 sekunder före Österrike, medan Frankrike tappade mark. På det andra varvet drygade Elvira ut ledningen rejält och var 41 sekunder före de två lagen närmast bakom när det var dags för det stående skyttet - och efter ännu ett extraskott hade Sverige drygt 50 sekunder tillgodo på Österrike på andra plats. På slutvarvet krossade Elvira konkurrenterna totalt och växlade hela 1,31 före Österrike - och med Ryssland och Frankrike ytterligare några sekunder bakom. Elvira åkte klart snabbast på alla tre varven och var totalt 27 sekunder före Marketa Davidova i spåret - och 48 sekunder snabbare än tjeckiskan på själva sträckan!

Hanna Öberg under sista sträckan på stafetten. Foto: Nordic Focus.

Hanna Öberg kunde åka avslappnat på sitt första varv, men höll ändå avståndet bakåt. Trots ett extraskott i liggande var den svenska ledningen 1,23 före ryskan Kristina Reztsova som lyckade skjuta fullt - men på mellanrundan minskade avståndet med 11 sekunder. Hanna hade ändå gott om tid, men åkte lite oväntat på en straffrunda i det stående skyttet. Trots det kunde hon gå ut på slutvarvet 37 sekunder före Ryssland och ta det svenska laget till en säker seger med en knapp halvminut tillgodo i mål. Hanna hade sjätte åktid, totalt 36 sekunder långsammare än fransyskan Justine Braisaz-Bouchet - och hon var 11:a på själva sträckan.

De svenska damerna hade tredje skjuttid, men var snabbast sammanlagt i spåret, nio sekunder före Frankrike.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info