Hoppa till sidans innehåll

Sverige åtta i herrarnas stafett

15 JAN 2022 16:33
Det blev en märklig start för de svenska herrarna i lördagens stafett i Ruhpolding när Peppe Femling sköt på fel bana i det stående skyttet och åkte på en straffrunda. Sverige hamnade till slut på åttonde plats.
  • Skapad: 15 JAN 2022 16:33

Peppe Femling tog som vanligt hand om startsträckan. Han låg långt fram i fältet på det första varvet och var femma på väg in till det liggande skyttet. Där fick Peppe använda två extraskott och lämnade vallen som 18:e lag, men var en placering bättre inför stående. Tyvärr sköt svensken märkligt nog flera av skotten på fel bana och åkte dessutom på en straffrunda. Peppe tappade mycket tid och gick ut på slutvarvet som 21:a lag och var en placering bättre vid växlingen, men hela 1,12 från täten. Peppe hade nionde tid i spåret sammanlagt, 21 sekunder efter Mikita Labastu från Belarus.

På sitt första varv avancerade Jesper Nelin en placering och plockade dessutom in 12 sekunder mot de ledande lagen med näst bästa åktid. Tack vare fem liggande fullträffar lämnade han vallen som 15:e lag och höll placeringen på vägen till det stående skyttet. Tyvärr gjorde två extraskott att Sverige fick släppa Norge och Litauen förbi sig, men passerade Slovakien på slutvarvet och växlade på 16:e plats, 1,27 bakom ledande Italien. Jesper hade sjätte åktid totalt, 23 sekunder efter fransmannen Emilien Jacquelin - och han var 11:a på sträckan.

Martin Ponsiluoma passerade fyra lag på sitt första varv och var 12:a inför det liggande skyttet och lämnade vallen som 10:e lag efter ett extraskott. På mellanrundan tog han sig dessutom förbi Österrike - och trots ytterligare ett extraskott i stående var Sverige åttonde lag ut på slutvarvet. Där höll Martin i stort sett avståndet till ledande Alexander Loginov och växlade som fortsatt åtta, 1,32 bakom Ryssland. Svensken hade tredje åktid sammanlagt, 10 sekunder efter Maksim Varabei från Belarus - och var dessutom fyra på själva sträckan.

Det var 36 sekunder upp till närmaste lag när Sebastian Samuelsson gav sig ut på slutsträckan. Han närmade sig något på vägen till det liggande skyttet - och efter fem fullträffar på 24 sekunder minskade avståndet ytterligare. När det var dags för sista stående var Sebastian 14 sekunder efter Scott Gow, men lyckades ta sig förbi kanadensaren trots tre extraskott. På slutvarvet blev han däremot passerad av norrmannen Erlend Bjöntegaard, vilket gjorde att Sverige blev åtta i mål, 2,11 bakom segrande Ryssland. I spåret Sebastian 35 sekunder långsammare än tysken Philip Nawrath med sjunde tid totalt - och  åtta på sträckan.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info