Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hakan Blidberg

Swedemount och Svenska Skidskytteförbundet förlänger sitt framgångsrika samarbete: Fortsätter utveckla kläder för nya medaljer

06 DEC 2021 18:07
I skidskytte är varje detalj viktig. Swedemount och Svenska Skidskytteförbundet fortsätter därför sitt framgångsrika samarbete i vilket Swedemount utrustar skidskyttarna med tränings- och tävlingskläder, utformade för deras specifika behov.
  • Skapad: 06 DEC 2021 18:07

– Arbetet som vi tillsammans med åkarna lagt ner har visat sig vara guld värt. När båda parter är så nöjda så fanns det inget tvivel om att vi ville förlänga vårt avtal, och det har vi nu gjort. Att se våra kläder hjälpa laget prestera på topp varje gång är underbart, säger Reinert Sörensson, grundare av Swedemount.

Friktion och fuktskydd

Många av skidskyttarnas krav är desamma som övriga skidåkares. Det som skiljer är att skyttarnas kläder även måste fungera bra under skjutningen. Förutom att ge lågt luftmotstånd under skidåkningen ska de skydda mot fukten på skjutmattan samt ge friktion så att kroppen inte glider under det liggande skyttet. Dräkterna gummeras på armbågar och knän som även får extra stoppning, vilken dock inte får vara för tjock. Tävlingsdräkterna ska dessutom vara slitstarka och fungera i både kyla och värme – från minus 20 till plus 20. Därför är även underställens funktion mycket viktig.

– Sedan starten av samarbetet har vi tagit fram nya material och designlösningar vilket skidskyttarna gillat. Dessa lösningar kommer vi inom kort lansera för alla våra kunder genom helt nya kollektioner. Det känns verkligen spännande, säger Reinert Sörensson.

Strategiskt samarbete

Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip har stora förväntningar inför det fortsatta samarbetet som sträcker sig fram till 2026:

- Swedemount växer och utvecklas, precis som Svenskt Skidskytte, vilket gör att vi har samsyn när vi väljer väg framåt. För oss båda är det de små detaljerna som avgör och vi ser verkligen framemot att arbeta vidare tillsammans för att nå våra högt ställda mål.

Rikard fortsätter:

- För Svenskt Skidskyttes utveckling är det viktigt med långsiktiga samarbeten och vi är väldigt glada över att nu ha landat en så strategiskt viktig funktion som klädpartnerskapet utgör.

Spännande säsong med Vinter-OS i Peking

Skidskyttelandslaget förbereder sig nu för en rejäl utmaning under Vinter-OS i Peking där tävlings- och träningskläderna kommer att ställas inför hårda prövningar, bland annat genom förväntade hårda vindar och låga temperaturer.

Anna Maria Uusitalo, Skidskytteförbundets Sportchef:

- Kläderna som vi nu utvecklat tillsammans under fyra år är extremt funktionella och åkarna är nöjda med passform och funktion. Men för oss sitter framgången i de små detaljerna och där kommer vi fortsätta utvecklingsarbetet tillsammans med Swedemount för att göra bra ännu bättre.

Anna Maria fortsätter:

- Vi märker också att flera av våra konkurrerande landslag sneglar på våra svenska tävlings – och träningskläder och blir nyfikna på både produkter och varumärke. Några av dem har faktiskt valt att testa Swedemounts produkter, men då får de testa dem i neutrala färger för de blå – gula kläderna är bara till för oss…

Swedemount

Swedemount grundades i Sverige år 1991 och producerar funktionskläder och ryggsäckar för den aktiva familjen.

Det var på en vandring i Himalaya som idén till Swedemount föddes hos Reinert Sörensson. Efter veckor i samma kläder under hårda förhållanden växte inspirationen fram. Tanken på att själv kunna designa och sälja klädesplagg som klarar jordklotets tuffaste förutsättningar blev den morot som krävdes för att dra igång projekt Swedemount.

Swedemount är idag stolta över att kunna erbjuda produkter som hjälper våra kunder att leva ett aktivt liv och att nå sina individuella mål. Våra plagg används idag av både elitidrottare och aktiva fritidsutövare. Kollektionerna består av kläder för årets alla årstider och omfattar både herr, dam och barn.

Läs mer om och köp dina Swedemountprodukter på www.swedemount.se

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 

– Arbetet som vi tillsammans med åkarna lagt ner har visat sig vara guld värt. När båda parter är så nöjda så fanns det inget tvivel om att vi ville förlänga vårt avtal, och det har vi nu gjort. Att se våra kläder hjälpa laget prestera på topp varje gång är underbart, säger Reinert Sörensson, grundare av Swedemount.

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info