Hoppa till sidans innehåll

Swegon säkerställer ett hälsosamt inomhusklimat på nybyggt skidskyttegymnasium

17 MAJ 2021 09:53
Svenska Skidskytteförbundets teampartner Swegon är ett av de företag som deltar i renoveringen och nybygget vid Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå, där skid- och skidskyttegymnasiet förväntas få flytta in i nybyggda lokaler inom det närmsta året.

  • Uppdaterad: 17 MAJ 2021 09:53

Swegon är marknadsledande i Norden när det gäller produkter och system för inomhusklimat och ventilation och har som målsättning att skapa världens bästa inomhusklimat för såväl människan som miljön. Ett av deras pågående projekt säkerställer passande nog ett hälsosamt inomhusklimat för framtidens skidskyttestjärnor som kombinerar sin idrottssatsning med gymnasiestudier vid GB-skolan i Sollefteå.

När planeringen för ombyggnationen av Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå startade kontaktades Swegon av Sollefteå kommun för att hitta en bra och energieffektiv lösning för inomhusklimatet. När projektet sedan var igång avslöjades att det även skulle byggas ett helt nytt skid- och skidskyttegymnasium i anslutning till den renoverade skolan – och att samma entreprenörer som blivit utsedda för renoveringen av den stora skolan fick förtroende att fortsätta även med denna.

Swegon fick då också uppdraget att säkerställa frisk luft och ett hälsosamt inomhusklimat för framtiden skidskyttestjärnor på GB-skolan i Sollefteå i de nybyggda lokalerna som bland annat rymmer teorisalar, träningslabb, skjutbanor, vallningsrum och vapenkassun.

Ett av de rum i nybygget som har varit i allra störst behov av en bra lösning för ett hälsosamt inomhusklimat är elevernas blivande vallningsrum. Här finns plats för samtliga elever att valla sina skidor inför träningspassen, och med hjälp av ventilationslösningar från Swegon ska eleverna andas i frisk luft även här.

Läs mer om det nybyggda skid- och skidskyttegymnasiet i Sollefteå HÄR (länk).

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info