Hoppa till sidans innehåll

Tre dubbelsegrare i söndagens Swe Cup

09 JAN 2022 20:18
Alice Pettersson, Jacob Larsson och Johanna Nordqvist tog på nytt hem sina juniorklasser när den fjärde deltävlingen i Sverigecupen avgjordes i Lima. Emma Nilsson och Emil Nykvist vann bland seniorerna.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2022 20:18

Damer 16/17

Lördagens sprintsegrare, Astrid Karlstedt från Biathlon Östersund, åkte på hela fyra bom i det liggande skyttet och hamnade till slut utanför prispallen som femma i mål. Det var i stället Svegs Ida Backén som lyckades bäst och tog hem segern efter två missade skott, 44 sekunder före Elsa Brandt från Ornäs som blev tvåa på nytt med en bom mer. Wilma Helmersson från Sveg missade också tre skott, men var 15 sekunder bakom Elsa på tredje plats, men sex sekunder före Tullus Klara Sätter som blev fyra efter endast en bom.

Herrar 16/17

Anton Modigs från Ornäs inledde fint med fullt i det liggande skyttet, men åkte sedan på två bom i stående. Han hade ändå en segermarginal på 16 sekunder i mål före SK Bores Filip Eriksson som hade samma skjutresultat. Gårdagens suverän, Martin Höiby från OK Landehof, var klart snabbast i spåret på nytt men fick nöja sig med tredje plats i mål efter sex missade skott, 48 sekunder från segern. Han hade i sin tur 23 sekunder tillgodo på Linus Pettersson från I 21 som sköt tre bom och blev fyra i mål.

Damer 18/19

Vi fick dagens första dubbelsegrare genom Alice Pettersson från Kimstad som fortsatte sitt stabila skytte. Hon missade visserligen ett skott både i liggande och stående, men var ändå 42 sekunder före Tullus Linn Jansson som hade en bom mer. Olivia Grönkvist från IF Hallby var snabbast i startfältet den här gången också, men hade drygt fem sekunder upp till Linn på andraplatsen. Olivia klarade ändå den tredje pallplatsen med god marginal till Tullus Fanny Israelsson som blev fyra efter två bom 1,53 från segern.

Herrar 18/19 (toppbild)

Precis som Alice vann Moras Jacob Larsson sin klass för andra dagen i rad. Han följde upp en bom i det liggande skyttet med ytterligare tre missade skott i stående, men var aldrig hotad på allvar. Hans segermarginal blev till slut en halvminut före Loke Sköld från Häverödal som blev tvåa efter totalt tre bom. Tullus Vincent Grein sköt en bom mindre och hade fyra sekunder upp till Loke på sin tredjeplats, medan lagkompisen Henning Lindh Ten Berg hamnade strax utanför prispallen på nytt, en dryg minut bakom Jacob.

Damer 20/22

Det blev samma prispall som igår i damernas äldsta juniorklass. Johanna Nordqvist från I 21 tog en ny komfortabel seger efter ett missat skott i stående och hade 1,06 tillgodo i mål på tvåan, Olivia Norberg från I 19 som sköt en bom mer. Häverödals Linda Louise-Köld missade också två skott och var ytterligare en dryg minut efter, men klarade tredjeplatsen med 10 sekunders marginal före Jonna Hangasjävi från Tullus och Finnskogas Mathilda Evaldsson som var närmast bakom som fyra och femma i mål.

Herrar 20/22

Fabian Hermansson från Finnskoga hade inte samma fart som i lördagens segerlopp utan hamnade utanför pallen som fyra, trots endast en bom  i det liggande skyttet. I stället var det Melker Nordgren från Ornäs som vann herrarnas äldsta juniorklass med samma skjutresultat, en dryg halvminut före Sundsvalls Knut Vikström som missade två skott. Ornäsåkaren Jonas Karlsson hade också två bom och tog hand om den tredje pallplatsen med åtta sekunders marginal före Fabian.

Damer seniorer

Det var överlag starkt skytte i damernas seniorklass med hela fyra nollskyttar. SK Bores Emma Nilsson och Ingela Andersson från K4 var två av dem och hade dessutom fin fart i spåret. På slutvarvet kunde Emma åka på Ingelas tider och lyckades ta hem segern med tre sekunders marginal efter en spännande duell. Ingela var i sin tur 26 sekunder före Ella Halvarsson från Biathlon Östersund som missade ett skott i liggande, men som klarade tredjeplatsen  med tre sekunder tillgodo på lagkompisen Felicia Lindqvist som sköt fullt. 

Herrar seniorer

Emil Nykvist från SK Bore fick revansch efter en mindre lyckad insats i lördagens tävling. Han följde upp en nolla i det liggande skyttet med en bom i stående. Viktor Brandt från I 2 missade också ett skott, men Emil höll ett högre tempo i spåret och vann till slut med en segermarginal på 39 sekunder. Limas Simon Hallström var snabbast i startfältet, men hade två sekunder upp till Viktor som tredje man i mål efter totalt tre bom. Johan Bergman missade ett skott och hamnade utanför pallen som fyra, 12 sekunder bakom Simon.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info