Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pontus Lundahl/TT

Tre skidskyttar klara för OS i Peking

05 MAJ 2021 13:01
Under onsdagen presenterade SOK de första svenska skidskyttarna som har tagits ut till de olympiska spelen i Peking 2022. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är de tre som redan nu är klara för mästerskapet.
  • Skapad: 05 MAJ 2021 13:01

Uttagningarna inför OS om knappt nio månader är igång, och redan igår meddelade SOK de första svenska namnen att representera Sverige under spelen. Idag var det skidskyttarnas tur att bli presenterade, och redan nu är tre svenska skidskyttar uttagna och klara för OS i Peking.

De skidskyttar som redan nu har blivit uttagna av SOK är Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma – som alla tre stod för individuella medaljer under VM i Pokljuka tidigare i år.

Hanna, Sebbe och Martin var alla tre med under OS i PyeongChang 2018 – men åkte då dit helt utan något favoritskap eller tidigare meriter. Två av dem stod då för sina stora genombrott och för svenskt skidskytte blev det slutligen två OS-guld och två OS-silver – Hanna med sitt guld i distans, Sebbe med silver i jaktstart, damernas stafettsilver och herrarnas stafettguld.

Under hösten och tidig vinter kommer ytterligare svenska OS-åkare att tas ut och SOK ger redan nu klartecken för tre svenska stafettlag under spelen – damlag, herrlag och mixlag.  

Läs SOK:s nyhet om uttagningarna HÄR (länk).

Skribent: Ella Alvin
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info