Hoppa till sidans innehåll

Två svenskar topp 6 i herrarnas jaktstart

19 MAR 2022 17:05
Sebastian Samuelsson kämpade om pallplatserna, men blev till sist fyra i lördagens jaktstart i Världscupen inför storpublik i Holmenkollen. Martin Ponsiluoma avslutade starkt och klättrade till sjätte plats i mål.
  • Skapad: 19 MAR 2022 17:05

Sebastian Samuelsson inledde med fullt på 26 sekunder i första liggande och lämnade vallen som fortsatt trea, strax bakom Quentin Fillon Maillet. Däremot åkte fransmannen på en bom i det andra skyttet, medan svensken nollade på nytt och minskade avståndet till ledande Sturla Holm Laegreid till 13 sekunder. Sebastian fick en behaglig resa på det tredje varvet bakom tysken Erik Lesser, men missade tyvärr två skott i första stående och föll till femte plats. Däremot lyckades han skjuta fullt för tredje gången i det avslutande skyttet och avancerade till fjärde plats - en placering som han höll  in i mål, 1,05 bakom Erik Lesser som sköt fyra nollor och vann i sin näst sista tävling. Sebastian var totalt 46 sekunder långsammare än norrmannen Filip Fjeld Andersen, men gjorde ytterligare en starkt insats och behåller andraplaten i den totala cupen inför morgondagens avlutande masstart.

Efter näst bästa tid på det första varvet åkte Martin Ponsiluoma på två bom i det inledande skyttet och föll till 14:e plats - och tappade ytterligare fem placeringar efter ännu ett missat skott i andra liggande. Däremot klättrade svensken till 12:e plats, tack vare andra åktid på nytt och fullt i det tredje skyttet - och fortsatte sedan med näst bästa åktid för tredje gången och ännu en nolla på 21 sekunder i sista stående. Det gjorde att Martin gick ut på slutvarvet som sjätte man och blev också sexa i mål, 1,37 från segern. 26-åringen från Östersund behåller sin fina form i spåret med tredje tid sammanlagt, bara 10 sekunder efter snabbaste åkare - och han var dessutom nia i själva jaktstarten.

Jesper Nelin missade ett skott i första liggande och lämnade vallen som 49:a, men plockade en placering, trots ytterligare en bom i det andra skyttet. Han klättrade vidare till 42:a plats efter 10:e åktid på det tredje varvet och fem fullträffar i första stående och avslutade sedan med samma fina resultat i det sista skyttet. Det gjorde att Jesper tog sig upp på poängplats som 35:a i mål, 4,23 bakom Erik Lesser. Åkmässigt var han en knapp minut långsammare än Filip Fjeld Andersen, men klättrade 21 placeringar från start.

Det blev en bom i det första skyttet för Malte Stefansson som gick ut på det andra varvet som 37:a, men föll sex placeringar efter två bom i andra liggande. Han lyckades däremot nolla i det tredje skyttet och var tillbaka på 37:e plats, men missade ytterligare två skott i sista stående. Malte gick ut på slutvarvet som 40:e man, men lyckades spurta ner två åkare och ta poäng på nytt som 38:a i mål, 23 sekunder bakom Jesper. I spåret var han fyra sekunder långsammare än landsmannen, totalt 1,02 efter snabbaste åkare.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info