Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Välkommen lösning på inresetillståndet för elitidrottare

20 OKT 2020 21:31
Idrottare, ledare, domare och funktionärer som kommer till Sveriges internationella elitidrottsevenemang ska omfattas av undantag för inreseförbud. De nya reglerna träder i kraft i mitten av november.
  • Skapad: 20 OKT 2020 21:31

  • Vi välkomnar detta besked nu, menar Skidskytteförbundets Ordförande Sofia Domeij. Även om vår chans att arrangera världscup i december försvann i september så är det mycket viktigt för kommande besked. Jag tycker också att det här är en viktig signal från politiken att man anser att idrotten är viktig och att man betraktar elitidrottare på samma sätt som andra yrkesgrupper.

 

Enligt förordningen (2020:127) om tillfälligt inreseförbud till Sverige har regeringen beslutat att tillfälligt förbjuda icke nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz. I förordningen finns vissa undantag. Elitidrottare, ledare, domare eller funktionärer har tidigare inte undantagits, men besked vid tisdagens presskonferensen är att detta nu ska remitteras för att gälla från i mitten av november.

 

  • Östersunds kommun ser mycket positivt på regeringens besked även om det är tråkigt att det inte kom i tid för att vi kunde genomföra vår traditionella världscupvecka, säger kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson. Men det betyder ändå att vi nu är helt redo för att genomföra tävlingar senare under den här säsongen om IBU vill. Arrangörer, besöksnäring och kommun har varit redo länge. Nu föll sista pusselbiten på plats, säger Bosse Svensson.

 

Vad det gäller möjligheterna att få arrangera Världscuptävlingar i Östersund inom ramen för IBU´s tredje tävlingsblock under senare delen av säsongen 2020/2021 så är det nu bråttom:

 

  • IBU bestämmer lokaliseringen av dessa tävlingar den 14 november, men frågan bereds långt innan dess, enligt Sofia Domeij. Därför var det angeläget att det här beskedet från regeringen kom nu.
Skribent: Håkan Blidberg
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info