Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson/Projekt.P

Volvo Trucks säkerställer att Vallateamet rullar säkert och hållbart

20 NOV 2020 18:39
Nu byter vallateamet upp sig till en ny dragbil, i samarbete med Volvo Trucks. Den nya bilen innebär att personalen tar sig fram på ett säkert sätt och miljömässigt hållbart.
  • Skapad: 20 NOV 2020 18:39

Det är nu en mer bränslesnål FH 500 I-Save 4x2 som drar fram alla de 600 par skidor och annan utrustning som ska tas genom Europa på ett säkert sätt.


''Jag är otroligt nöjd med den nya dragbilen, det känns lite exklusivt att köra den då den inte släpps till kund förrän vecka 9 nästa år’’ säger Vallachefen Kent Norell som i de flesta fall är chaufför av ekipaget. ‘‘Förarmiljön ''Made for you'' som Volvo Trucks har tagit fram för att sätta föraren i fokus är helt fantastisk. ‘‘

 

Bland annat är den nya dragbilen utrustad med DS som är Volvos dynamiska styrning med personlig inställning, vägmärkesigenkänning, flyttbar vändskiva, Autoline sandspridare, hörnkamera på höger sida och OnSpot snökedjor samt Adaptiva helljus. En mängd funktioner som kommer att bidra till mycket säkrare och bekvämare resor för de svenska vallarna.


''Det är en otroligt fin förarmiljö och köregenskaperna med VDS, Motor och växellåda är en tydlig skillnad. En riktigt trevlig upplevelse att köra Volvo Trucks nya dragbil. Jag ser redan fram emot resan till Kontiolahti i Finland för säsongens första världscup!'', avslutar Kent.

Skribent: Nicklas Olausson
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info