Hoppa till sidans innehåll

Elvira bästa svenska i masstarten

18 FEB 2022 10:03
De svenska damerna hade det tungt i söndagens avslutande masstart i kyla och besvärliga kastvindar vid OS i Peking. Elvira Öberg var främst på nionde plats, medan fransyskan Justine Braisaz-Bouchet vann guld.
  • Skapad: 18 FEB 2022 10:03

Elvira Öberg inledde med en bom och lämnade vallen på 17:e plats, men fortsatte med fem fullträffar i andra liggande och avancerade 10 placeringar. När hon lyckades nolla på nytt i första stående låg hon på tredje plats och kom sedan in till det avslutande skyttet som femma, tillsammans med tre andra åkare, för att skjuta om medaljerna. I den kraftiga blåsten blev det ett lotteri om vem som klarade sig med minst antal bom. Tyvärr missade Elvira tre av skotten och föll till sjunde plats - och fick dessutom släppa två åkare förbi sig på slutvarvet till nionde plats i mål, 1,38 bakom segrande Justine Braisaz-Bouchet från Frankrike. Det var oväntat tungt i spåret där Elvira var 1,45 långsammare än norskan Tiril Eckhoff.

Elvira Öberg & Linn Persson. Foto: Nordic focus

Det blev en trist start med två bom direkt för Mona Brorsson som var långt ifrån täten som 28:e åkare. Trots ytterligare ett missat skott i andra liggande avancerade hon ändå fem placeringar, men åkte på två bom även i första stående och föll till 24:e plats. Mona avslutade med en en sjätte bom i det sista skyttet och hamnade till sist på 21:a plats i mål, 3,19 från segern. I  spåret var värmländskan 2,40 efter snabbaste åkare.

Linn Persson med fullt skytte och lämnade vallen som femma, men åkte på två bom i andra liggande. Hon var ändå hyfsat med på åttonde plats, men föll till 26:e plats efter ytterligare sex missade skott i de två stående skjutningarna. Linn passerade ändå två åkare på slutvarvet och blev 24:a i mål, nio sekunder bakom Mona. Idag var hon snabbast av svenskorna med nionde åktid, totalt 1,17 efter Tiril Eckhoff.

Mona Brorsson. Foto: Nordic focus

Tack vare fem fullträffar på 24 sekunder i det första skyttet lämnade Hanna Öberg vallen som tvåa, men åkte tyvärr på tre bom i andra liggande och föll till 18:e plats. Trots ytterligare ett missat skott i första stående avancerade hon en placering, men avslutade sedan med tre bom och fick nöja sig med 25:e plats i mål, 17 sekunder bakom Linn. Hanna hade också en tung dag åkmässigt, totalt 2,28 efter snabbaste åkare.

Foto: Nordic focus
Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

Olympic_rings_without_rims.svg.png

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info