Hoppa till sidans innehåll

Martin 12:a i herrarnas distanslopp

08 FEB 2022 12:02
Det blev inga topplaceringar för svenskarna i tisdagens distans vid OS i Peking. Martin Ponsiluoma var bäst på 12:e plats efter tre missade skott. Fransmannen Quentin Fillon Maillet tog hem segern.
  • Skapad: 08 FEB 2022 12:02

Martin Ponsiluoma var sjätte man på väg in till det första liggande skyttet, men åkte tyvärr på två bom direkt. Däremot gick det bättre i stående där han lyckades skjuta fullt - och efter ytterligare en nolla i det tredje skyttet låg Martin på 17:e plats. Han avlutade sedan med en tredje bom, men avancerade ändå tre placeringar och tog sig dessutom förbi två åkare på slutvarvet till 12:e plats i mål, 2,29 bakom Quentin Fillon Maillet. Martin hade 10:e åktid sammanlagt, 1,26 efter fransmannen - men klart snabbast av svenskarna.

Sebastian Samuelsson. Foto: Nordic focus

På det första varvet tappade Sebastian Samuelsson 22 sekunder mot täten och inledde dessutom med en bom. Han lämnade vallen som 49:a, men avancerade sedan 10 placeringar trots ytterligare ett missat skott i första stående. Sebastian åkte på en bom även i andra liggande och föll en placering, men avslutade ändå snyggt med fem fullträffar och hamnade på 30:e plats i mål - drygt fyra minuter från segern. Det var oväntat tungt för Sebastian i spåret där han var 2,52 efter snabbaste åkare.

Peppe Femling sköt en bom i första liggande, men lyckades bättre med fem fullträffar i det stående skyttet och klättrade till 31:a plats. Tack vare ännu en nolla i det tredje skyttet avancerade han ytterligare åtta placeringar och hade möjligheter att nå en fin placering med fullt även i sista stående. Men tyvärr missade Peppe ett av skotten och föll tillbaka till 40:e plats i mål, knappt fem minuter bakom Quentin Fillon Maillet. I spåret var han hela 4,55 långsammare än fransmannen.

Svensk träffbild under tisdagens distans. Foto: Nordic focus

Tack vare fullt i första liggande lämnade Jesper Nelin vallen som 25:a, men föll sedan tillbaka i resultatlistan efter två bom i första stående. Han lyckade däremot nolla på nytt i det tredje skyttet och avancerade till 35:e plats. Tyvärr gjorde tre avslutande bom att Jesper fick nöja sig med 64:e plats i mål, drygt sju minuter från segern. Precis som Sebastian tappade han mycket i spåret och  var 3,29 efter snabbaste man.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

Olympic_rings_without_rims.svg.png

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info