Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: Per Danielsson

OS-hjältarna är hemma!

22 FEB 2022 09:25
Efter en lång resa från OS-byn är våra svenska skidskyttar äntligen på hemmaplan igen efter 7 veckor på resande fot. Under måndagskvällen välkomnades de av familj, vänner, landshövding och kommunalråd - för att sedan firas inför publik.
  • Skapad: 22 FEB 2022 09:25

Det var ett trött landslag som landade på Åre/Östersunds flygplats under måndagskvällen. Väl framme på skidskytteförbundets kontor i Östersund fick de svenska OS-hjältarna dock en rejäl energiboost, då de äntligen fick träffa familj och vänner igen efter nästan två månader på resande fot.

- Just nu är vi väldigt trötta, men så glada och nöjda säger Linn Persson, nybliven olympisk mästare efter en fantastisk förstasträcka på damernas stafett. Mona Brorsson fortsätter:
- Jag har saknat att kunna göra vad jag vill på dagarna, under OS har det varit väldigt speciella restriktioner och många regler att förhålla sig till.

Guldmedaljörerna Mona Brorsson och Linn Persson. Foto: Per Danielsson.

Nu väntar några lugna dagar för landslagsåkarna innan världscup-cirkusen drar igång igen. Redan den 3 mars ska damerna försvara sitt nya OS-guld, då en ny stafett ska avverkas i finska Kontiolahti. Därefter fortsätter världscupen med herrstafett, sprintar och jaktstarter.

Ett medaljrikt OS

Under de olympiska spelen lyckades de svenska skidskyttarna ta totalt 4 medaljer, där Elvira Öberg var mest framgångsrik med totalt 3 medaljer varav ett guld. De svenska herrarna såg länge ut att åka hem utan medalj, men i OS sista lopp lyckades Martin Ponsiluoma knipa en silvermedalj i den avslutande masstarten.

Martin Ponsiluoma tar emot blommor från Östersund kommunalråd Effie Kourlos. Foto: Per Danielsson.

De svenska OS-medaljörerna i skidskytte:
- Elvira Öberg: Silvermedaljör i sprint
- Elvira Öberg: Silvermedaljör i jaktstart
- Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg & Elvira Öberg: Guldmedaljörer i stafett
- Martin Ponsiluoma: Silvermedaljör i masstart

Elvira Öberg med sina OS-medaljer. Foto: Per Danielsson.

Skribent: Victor Agestam
E-post: Adressen Gömd

Olympic_rings_without_rims.svg.png

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info