Hoppa till sidans innehåll

Sebastian åtta i herrarnas jaktstart

13 FEB 2022 14:31
Starka vindar ställde till det för svenskarna i söndagens jaktstart vid OS i Peking. Sebastian Samuelsson blev åtta i mål trots fem bom, drygt tre minuter efter fransmannen Quentin Fillon Maillet som sköt fullt.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2022 14:31

Det blev en bom i det inledande skyttet för Sebastian Samuelsson, men trots det avancerade han en placering till fjärde plats - och fortsatte dessutom med fjärde åktid på nästa varv. Tyvärr gjorde ytterligare två missade skott i andra liggande att Sebastian föll tre placeringar - och efter två bom även i första stående låg han på 10:e plats. 24-åringen från Sollefteå avslutade däremot på bästa sätt med fem fullträffar på 27 sekunder i det sista skyttet och var fortsatt 10:a ut på slutvarvet - och fick samma placering i mål, 3,03 bakom Quentin Fillon Maillet. I spåret var Sebastian 1,19 efter snabbaste man med 19:e åktid sammanlagt, men han höll ändå ihop loppet på ett imponerande sätt trots att toppformen fortfarande saknas.

Martin Ponsiluoma inledde med två missade skott i första liggande och föll två placeringar till åttonde plats. Han fortsatte ändå fint i spåret, men åkte på ytterligare tre bom i det andra skyttet och lämnade vallen på 13:e plats. Martin fick sedan stora problem i den oberäkneliga vinden med hela fyra bom i första stående som resultat. Det gjorde att han föll till 29:e plats, men avslutade snyggt med fullt skytte på 27 sekunder och gick ut på slutvarvet som 14:e man - och blev till sist 11:a i mål, 17 sekunder bakom Sebastian. Trots de nio bommarna var Martin snabbast av alla på tre av de fem varven och även sammanlagt, hela 18 sekunder före närmaste man - ett lovande formbesked inför kommande tävlingar.

Trots en bom i första liggande avancerade Jesper Nelin till 47:e plats och klättrade ytterligare 10 placeringar efter fem fullträffar i det andra skyttet. I första stående missade Jesper ännu en skott, men lämnade ändå vallen som 34:a. Tyvärr gjorde två bom i det sista skyttet att han föll tre placeringar, men avslutade sedan starkt i spåret med fjärde åktid och avancerade sex placeringar till 31:a plats i mål, knappt fem minuter från segern. Jesper var totalt 1,32 långsammare än Martin åkmässigt, men bara 13 sekunder efter Sebastian - och klättrade hela 24 placeringar från start.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: Håkan Blidberg
E-post: Adressen Gömd

Olympic_rings_without_rims.svg.png

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info