Hoppa till sidans innehåll

Två svenskar topp 6 i OS-sprinten

12 FEB 2022 12:15
Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma gjorde fina insatser som femma och sexa i lördagens sprint vid OS i Peking, dessutom med fina utgångslägen inför jaktstarten. Johannes Thingnes Bö vann överlägset.
  • Skapad: 12 FEB 2022 12:15

Sebastian Samuelsson var så bra som femma på väg in till det liggande skyttet, men åkte på en bom och lämnade vallen på 21:a plats. Han tappade dessutom en halvminut mot täten på mellanrundan, men lyckades sedan skjuta fullt i stående. Tack vare det gick han ut på slutvarvet som femte man och höll undan för konkurrenterna på ett starkt slutvarv med åttonde åktid och blev också femma i mål, 52 sekunder efter Johannes Thingnes Bö. Trots det svagare andravarvet hade han 10:e åktid sammanlagt, 55 sekunder efter norrmannen. Det är bara 13 sekunder upp till pallen inför jaktstarten, så med fortsatt stabilt skytte finns alla möjligheter till nya svenska framgångar.

Sebastian Samuelsson. Foto: Nordic focus

På det första varvet var Martin Ponsiluoma fyra sekunder långsammare än Sebastian, men lyckades nolla i liggande och gick ut på mellanrundan som tvåa. Han tappade visserligen 14 sekunder mot Johannes Thingnes Bö på vägen till det stående skyttet, men höll sin placering. Tyvärr gjorde två bom att Martin föll till 11:e plats, men klättrade fem placeringar tack vare femte åktid på slutvarvet till sjätte plats i mål, knappt två sekunder bakom Sebastian. Däremot var han 19 sekunder bättre än landsmannen i spåret med fjärde tid totalt, 36 sekunder efter snabbaste åkare. Precis som Sebastian har Martin mindre än en straffrunda upp till pallen inför jaktstarten...

Jesper Nelin fick en trist start med hela tre bom i det liggande skyttet och låg långt ner i resultatlistan. När det blev ytterligare ett missat skott i stående gick han ut på det sista varvet som 79:a, men avslutade med 11:e åktid och fixade en plats i jaktstarten som 55:e man i mål, 2,43 bakom Johannes Thingnes Bö. I spåret var han 1,24 långsammare än norrmannen.

Det blev två bom i liggande och ytterligare en i stående för Peppe Femling. Han gick ut på slutvarvet som 59:a, men tröttnade en aning och var sju sekunder utanför jaktstarten på 64:e plats i mål, knappt tre minuter från segern. Han var sammanlagt 2,16 efter snabbaste man åkmässigt.

Text och analys: L-G Alsenius
Foto: Nordic focus

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

Olympic_rings_without_rims.svg.png

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info