Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nicklas Olausson

Rullskidskytte-SM 2020

04 JUN 2020 17:03
Den 28-30 Augusti ligger Rullskidskytte-SM planerat att gå i Dala-Järna för Seniorer, Juniorer och Ungdomar. Här kommer en kortare uppdatering om läget.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2020 17:03

‘’Folkhälsomyndigheten meddelade den 29 maj att man från och med den 14 juni häver tre av fem allmänna råd till idrotten. Råden som stryks är att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar. Mer info om resor i FAQ.
De allmänna råd från Folkhälsomyndigheten till idrottsrörelsen som fortsatt gäller efter den 14 juni är:
*Om möjligt vara utomhus
*Begränsa antal åskådare och undvik trängsel
I praktiken innebär Folkhälsomyndighetens ändringar i råden till idrotten att det från och med den 14 juni är tillåtet att spela matcher och träningsmatcher, anordna tävlingar och cuper. Men samtidigt gäller fortfarande regeringens förbud mot folksamlingar med mer än 50 personer. Därmed kommer matcher och tävlingar behöva anpassas till exempel vad det gäller åskådare.’’ Skriver RF på sin hemsida.

 

Vi planerar därför att genomföra Rullskidskytte-SM med anpassningar för att följa de restriktioner som folkhälsomyndigheten har angivit.

Ambitionen är att hitta lösningar för att Ungdoms-SM, Junior-SM och SM ska kunna erbjudas enligt grundplanen. Fredagens längdtävling är såklart också inkluderad i detta. Detta kommer med största sannolikhet innebära en del restriktioner för ledare, aktiva och arrangörsförening som tidigare inte genomförts på en svensk skidskyttetävling. Men vi ser i dagsläget positivt på att kunna hitta en lösning som blir så bra som möjligt för alla inblandade.


10 Augusti kommer vi ge ett definitivt beslut huruvida tävlingen kan genomföras eller ej med de restriktioner som råder vid det tillfället.

Mer info, inbjudan samt anmälan kommer skickas ut inom kort.

 


Riksidrottsförbundets information gällande idrott och Corona finns här

Tävlingsarrangören Dala-Järna IKs hemsida


Tack för visad förståelse. Vi jobbar hårt för att kunna leverera en sån bra och rättvis tävling som möjligt samtidigt som alla restriktioner och rekommendationer följs.
//Svenska Skidskytteförbundet & Dala-Järna IK
Skribent: Nicklas Olausson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info