Hoppa till sidans innehåll

Info om SM i Östersund

25 FEB 2011 09:27
Hej på er skidskyttevänner! Många synpunkter har senaste veckorna florerat gällande yngre juniorers deltagande i seniorklass vid SM i Östersund.
  • Skapad: 25 FEB 2011 09:27

Vid en tränarträff i april 2010 hade frågan diskuterats men inget beslut togs vid detta tillfälle, (ej heller ett beslutande forum). Frågan togs ej heller med till regelgruppens möte i augusti 2010.

Oenighet råder inom regelkommittén om vi skall föreslå styrelsen att godta ett undantag från reglementet, men större delen menar att det är viktigt att vi håller oss till gällande reglemente.

Styrelsens och GS ståndpunkt är att vi skall följa gällande reglemente. Detta innebär då att vi inte kan tillåta att H/D 17, 18-19 klassa upp sig till seniorklass vid årets SM i Östersund.

Det handlar egentligen inte om frågan om vi skall tillåta yngre juniorer att tävla i seniorklass utan den viktiga frågan är om vi ska frångå reglerna eller inte. Om vi skulle göra avsteg från reglerna i detta sammanhang så kommer det även i framtiden dyka upp frågor som någon anser vi bör kunna göra avsteg ifrån. Om vi istället visar att vi följer reglerna blir det inga diskussioner liknande detta i framtiden.

Revidering av reglementet kan ske inför varje ny säsong. Detta genom att regel och tävlingskommittén lägger förslag till styrelsen för beslut.

Vi får försöka ha bättre framförhållning o ta vidare varje diskussion till regelgruppens möte inför revideringen av reglementet!

Vi kommer dock föreslå för arrangerande förening att de skall arrangera en juniortävling med klassindelning 17-21, då ”tvingas” inte alla 20-21-åringar att klassa upp sig om någon inte skulle vilja detta. Förtydligande: Dock kommer de som i år tillhör 17, 18-19 inte tillåtas tävla i seniorklass vid individuella tävlingar.

Vid stafett är den officiella klassindelningen vid JSM 17-21, vilket innebär att regeln 1.5.2 tillåter att alla juniorer klassar upp sig en klass till H/D 22.

För att göra juniortävlingen lite mer attraktiv kommer SSSF tillsammans med arrangören att stärka upp prisbordet.

 

Har ni frågor så hör gärna av er till Ingemar Arwidson  eller Ulrika Öberg, Svenska Skidskytteförbundet

Skribent: Marianne Tharaldsson

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info